L'Ajuntament vol que els menors identificats com a autors de pintades no autoritzades facin treballs per la comunitat


  • Comparteix:

La mesura s'ha de consensuar amb els pares dels menors, que aquest any són una vintena

La mesura s'ha de consensuar amb els pares dels menors, que aquest any són una vintena

L'Ajuntament pretén que la vintena de menors identificats aquest any com a autors de pintades no autoritzades a la via pública realitzin treballs en benefici de la comunitat. Es tracta d'una mesura que ja es va aplicar l'any passat, i que requereix un acord entre l'administració local i els pares dels menors.

Responsables de l'Ajuntament es reuniran en els pròxims dies amb els pares dels vint menors identificats al llarg d'aquest any com a autors de diverses pintades no autoritzades a la via pública. L'objectiu és que els pares acceptin que els seus fills realitzin treballs socials enlloc de pagar la sanció prevista per aquests casos, que ascendeix a 360 euros.

La substitució de les sancions econòmiques per treballs socials està contemplada en les ordenances municipals i ja s'ha aplicat en alguna altra ocasió. De fet, al desembre de l'any passat l'Ajuntament ja va arribar a un acord amb els pares de 13 menors que havien malmès l'espai públic. Era la primera vegada que la nostra administració municipal apostava per aquesta via extrajudicial.

L'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, creu que aquesta mesura té efectes pedagògics per als autors dels grafits i pot servir, alhora, d'exemple per a altres persones que malmeten l'espai comú.

Lluís Recoder

Crec que això té un efecte sobretot pedagògic pels nois per malmetre un espai púlic. Serveix també de crit d'alerta, d'advertència i exemple per aquells que vulguin fer malbé el que és de tots


Per tal que aquesta alternativa a la sanció econòmica tiri endavant, és imprescindible que els pares donin el vist-i-plau per a què els menors realitzin les tasques socials que l'Ajuntament consideri oportunes. La resolució del cas es donarà en la reunió que les parts convindran en els pròxims dies.

Segons el mateix alcalde, l'incivisme costa a la ciutat més de mig milió d'euros anuals, que s'han de destinar a netejar pintades o a reparar o substituir el mobiliari urbà que algunes persones malmeten.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.