Sant Cugat reitera el seu compromís amb el Sahara Occidental en la recepció dels nens sahrauís que passen l'estiu a la ciutat


  • Comparteix:

El ple ha aprovat aquesta setmana una moció de suport a la lluita per l'autodeterminació del poble sahrauí

El ple ha aprovat aquesta setmana una moció de suport a la lluita per l'autodeterminació del poble sahrauí

Sant Cugat ha reiterat el seu suport al poble sahrauí en la recepció oficial a 12 nens i nenes del Sàhara Occidental que passen l'estiu a la nostra ciutat. Una representant del Front Polisari ha agraït el compromís de la ciutat amb la causa del Sàhara Occidental i ha destacat que actuacions com aquesta reforcen la moral del poble sahrauí per seguir ferm en la seva lluita per decidir el seu futur.

En una sala de plens plena de famílies santcugatenques i 12 nens i nenes sahrauís, la representant del poble sahrauí, Jira Bulahi, ha expressat el seu agraïment a la ciutat i ha assegurat que senten el suport de la nostra ciutat en les seves demandes polítiques. Bulahi ha explicat que sovint no tenen paraules per demostrar el seu agraïment i ha destacat les dificultats de les mares sahrauís per educar els seus fills en la cultura de la pau, davant una realitat de dura repressió per part de les autoritats marroquines.

Jira Bulahi ha dit que l'estada dels infants a Sant Cugat ajuda el Sàhara a tirar endavant en les seves reclamacions.

Jira Bulahi

L'estada dels nens a la ciutat ens serveix per tirar endavant quan estem desanimats.


En nom de l'entitat Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí (SCAPS), que organitza l'estada dels infants a la nostra ciutat, Neus Bosch ha assegurat que tant els nens com les famílies acollidores gaudeixen de l'estiu a Catalunya. En aquest sentit, Bosch ha agraït l'esforç de les famílies i també l'ha fet extensiu a l'Ajuntament per la seva solidaritat i especial sensibilitat per la causa sahrauí. Així, ha recordat la moció aprovada per unanimitat el passat dilluns al ple municipal que recolza la lluita del poble de l'antiga colònia espanyola.

Neus Bosch ha explicat que les famílies que acullen nens i nenes també aprenen molt de la seva estada.

Neus Bosch

Tant les famílies com els infants nouvinguts aprenem de l'experiència que vivim.


L'alcalde Lluís Recoder ha destacat que la recepció oficial és un acte senzill, però que serveix per expressar el suport de la ciutat al Sàhara Occidental. L'alcalde ha agraït a les famílies santcugatenques que acullen els nens i nenes l'esforç i el temps que hi dediquen. Recoder ha recordat que l'Estat espanyol és responsable de la situació del Sàhara, ja que va dur a terme un procés de descolonització sense èxit. A més, ha destacat el fet que es tracta d'una relació on ambdues parts reben, no només els africans, sinó també les famílies de la ciutat i els seus fills que poden conèixer una altra realitat i enriquir-se.

Lluís Recoder

Les famílies santcugatenques aprenen amb el nens i nens que vénen del Sàhara Occidental


Recordem que en el darrer ple municipal, els partits polítics van aprovar una moció institucional en què s'expressava el suport santcugatenc al poble sahrauí. Destacar a més, que el consistori santcugatenc ha lluït aquest divendres la bandera de la República Árab Sahrauí Democràtica (RASD) en honor dels 12 nens i nenes sahrauís que passen l'estiu a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.