Arcadi Oliveras és nomenat president del nou Consell Català de Foment de la Pau


  • Comparteix:

El santcugatenc Arcadi Oliveras ha estat nomenat el primer president del Consell Català de Foment de la Pau. Es tracta d'un òrgan consultiu i de participació creat per la Generalitat de Catalunya que tindrà la missió d'assessorar i dialogar amb l'administració sobre qüestions de pau. Aquest Consell, que acaba de ser institucionalitzat, es posarà en marxa a partir del setembre i estarà format per 40 representants d'institucions polítiques i d'organitzacions que treballen per la pau.

Arcadi Oliveras, president de la Universitat de la Pau i de l'ONG Justícia i Pau, ha estat nomenat President del Consell Català de la Pau. Oliveras es convertirà, d'aquesta manera, en el primer president d'un òrgan consultiu i de participació que ha de servir com a fòrum de diàleg entre la Generalitat de Catalunya i totes les organitzacions que treballen per la pau.

Oliveras s'ha mostrat molt content i orgullós per aquest nomenament i, a la vegada, s'ha mostrat satisfet pel repte que representa.

Arcadi Oliveras

Per mi representa una alegria notable. Significa un repte de treball important perquè fer rodar les coses per primer cop és més complicat que fer-ho quan van rodades. Per altra banda, em dona una gran satisfacció perquè ja fa anys que treballo per la pau.


L'acte de constitució del Consell Català de Foment de la Pau s'ha realitzat aquesta setmana i és el resultat d'una llei elaborada l'any 2003 per l'anterior Govern de la Generalitat i d'un Decret signat per l'actual President el 31 de maig d'aquest any. Tot i que el Consell ha estat creat per la Generalitat, la seva participació és mixta. I és que aquest òrgan estarà format per 40 representants de l'Administració Pública i de les organitzacions que treballen per la pau. El mateix Arcadi Oliveras explica la missió que tindran els membres del Consell.

Arcadi Oliveras

La missió és assessorar les Administracions, dialogar amb elles per temes vinculats a qüestions de guerres, de conflictes violents, d'erradicació de les causes de la guerra, de parlar sobre possibles actituds i accions de mediació, d'assessorar la Generalitat en conflictes concrets, i un llarg catàleg de coses.


Entre aquest catàleg de funcions n'hi ha una de molt important, que és la creació de l'Institut Català Internacional de la Pau. Segons Oliveras, habitual tertulià d'aquesta casa, aquest òrgan serà un centre d'investigació dedicat a temes de pau que es posarà en marxa a partir de la primavera de l'any vinent.

El Consell Català de Foment per la Pau es reunirà dues vegades l'any, encara que es dividirà en diferents grups de treball que ho faran de forma regular. La pròxima reunió dels quaranta representants està prevista per a finals d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.