La Coordinadora d'AMPAS veu massa fort l'augment d'un 12% del servei de menjador anunciat per la Generalitat


  • Comparteix:

Des d'aquesta entitat troben just reajustar el salari dels monitors però creuen que l'increment no l'han d'assumir totalment els pares

Des d'aquesta entitat troben just reajustar el salari dels monitors però creuen que l'increment no l'han d'assumir totalment els pares

La Coordinadora d'AMPAS de Sant Cugat considera massa elevat l'increment del 12% del preu màxim del servei de menjador escolar, anunciat pel departament d'Educació de la Generalitat de cara al curs vinent. Tot i considerar que és necessari reajustar els salaris dels monitors que fan aquest servei, el president de la coordinadora, Ernest Ferran, creu que s'hauria de trobar alguna altra solució intermitja perquè els pares no hagin d'assumir un increment tan gran o almenys, no en la seva totalitat.

El departament d'Educació ha anunciat aquests dies un increment d'un 12% del preu màxim del servei de menjador escolar per al proper curs. Això pot suposar que aquest servei pugui arribar a costar 5, 20 euros diaris enlloc dels 4,65 que costava aquest darrer curs. El principal motiu d'aquest encariment del servei ve donat per un increment dels salaris dels monitors de lleure que s'encarreguen dels menjadors escolars, a partir de l'aplicació del primer conveni col·lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya.

Aquest anunci ha estat rebut amb molta precaució per part de la Coordinadora d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Sant Cugat, que tot i esperar un encariment del servei, s'han mostrat sorpresos per la forta pujada. El president d'aquest col·lectiu, Ernest Ferran, ha assegurat que considera just i necessari un augment dels salaris del monitors de lleure però que aquest no ha de repercutir en la seva totalitat en els pares i mares dels alumnes.

Ernest Ferran

És molt just però s'ha de veure com es podria repercutir d'una altra manera perquè no fos directament en els pares. Considerem que podem assumir part d'aquest augment però no tot


En aquest sentit, Ferran ha recordat el problema econòmic que això pot representar per les famílies que tenen dos, tres o més fills que mengen a l'escola i ha afegit que potser aquesta decisió s'hauria d'haver avisat amb una mica més de temps.

Pel que fa a les possibles accions que es puguin emprendre, el president de la Coordinadora d'AMPAS s'ha mostrat molt caut, a l'espera de poder parlar amb la resta de pares i mares de l'entitat. Tot i això, ha apuntat que el més probable és que s'estudiï recolzar la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), un cop se sàpiga quina és la seva posició final respecte la qüestió.

Enric Ferran

Amb la coordinadora local s'estudiarà però el més probable es que ens adherim a la postura de la FAPAC per mirar de trobar altres sortides


En aquest sentit, cal remarcar que des de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), el president Joan Jordi Rosell ha declarat que estan a favor de l'augment del preu màxim del servei per l'aplicació del conveni però estan en contra de que aquest increment recaigui només en les famílies.

Recordem que fonts de la conselleria, asseguren que la causa d'aquest fort augment és l'aplicació del primer conveni col·lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya, un conveni firmat enguany i que preveu el creixement dels sous en un 47% en els propers 3 anys. D'aquesta manera, un monitor d'educació en el lleure, passarà dels 10.000 euros anuals d'aquest any, a més de 13.000 el 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.