Els CAPs de Sant Cugat no estan registrant més consultes per picades de mosquit tigre que l'any passat


  • Comparteix:

Des dels centres sanitaris creuen que això es deu en bona part al fet que els santcugatencs estan més informats i saben com actuar davant aquestes picades

Des dels centres sanitaris creuen que això es deu en bona part al fet que els santcugatencs estan més informats i saben com actuar davant aquestes picades

Els Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat i Valldoreix no estan tenint, de moment, cap increment significatiu de consultes com a conseqüència de les picades del mosquit tigre. Segons aquests centres, això és degut a que enguany els santcugatencs estan molt més informats sobre aquests insectes i saben millor com reaccionar davant les picades.

Els Centres d'Atenció Primària de Sant Cugat i Valldoreix no estan tenint tanta feina com es podien esperar. Les picades de mosquit tigre, que continuen molt presents en el nostre municipi, no s'han traduït, de moment, en un increment destacable de consultes. Segons el personal del CAP, Això es deu, en bona mesura, a què enguany els santcugatencs estan molt més ben informats sobre l'amenaça que suposa aquest mosquit i, conseqüentment, saben com reaccionar en cas de ser picats.

La infermera de Salut Pública del CAP de Sant Cugat, Marta Barahonda, explica en quins casos la gent acudeix als centres sanitaris.

Marta Barahoda

La gent, com que té molta més informació, triga més a venir. Quan vénen és per picades importants, que causen molta molèstia i picor. Arriben molts més nens petits perquè tenen picades importants.


Una altra raó per la qual no s'han incrementat, de manera considerable, les visites al CAP és perquè enguany els farmacèutics ja saben què fer davant les picades del mosquit tigre. I és que l'any passat es desconeixia la presència d'aquest insecte d'origen asiàtic al nostre municipi, i això va comportar que tant els farmacèutics com els mateixos metges del CAP confonguessin la picada del mosquit tigre amb la mossegada de la mosca negra.

Tot i això, els CAPs de la ciutat estan atenent enguany, un promig de 6 o 7 persones diàries que han estat atacades per aquest insecte. És per això que Marta Barahonda espera que en un futur no massa llunyà s'aconsegueixi eradicar el mosquit tigre, tot i que, de moment, sembla que caldrà aprendre a conviure amb ell.

Marta Barahonda

El mosquit, amb un cert temps, ens acostumarem a tenir-lo en el nostre hàbitat. Ara ens sembla una cosa injusta que no puguem sortir al carrer o al jardí, però hi haurà un moment, en 4-5 anys, que ens acostumarem a viure amb ells. Les picades ens semblaran menys agressives.


Recordem que els centres sanitaris recomanen que en cas de patir una picada de mosquit tigre, que cal rentar immediatament la zona afectada amb aigua i sabó. També s'aconsella que posteriorment l'afectat es posi gel a la picada i, si el dolor perdura, vagi a la farmàcia o a un dels Centres d'Atenció Primària perquè li prescriguin el tractament adient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.