La Generalitat posa trampes a Cerdanyola per determinar el grau d'implantació del 'mosquit tigre'


  • Comparteix:

El govern català està elaborant un estudi sobre la presència d'aquest insecte a l'entorn de Sant Cugat i a Catalunya

El govern català està elaborant un estudi sobre la presència d'aquest insecte a l'entorn de Sant Cugat i a Catalunya

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha instal·lat, a diferents indrets de Cerdanyola, trampes per recollir els ous del 'mosquit tigre'. Un cop s'obtinguin les mostres, els tècnics de la Generalitat faran un estudi per determinar el grau d'implantació que té aquest mosquit als municipis de l'entorn de Sant Cugat. D'aquesta manera, es complementarà l'estudi que ja va fer l'Ajuntament de la nostra ciutat ara fa uns mesos.

L'objectiu d'aquestes trampes, que ja estan instal·lades en alguns indrets de Cerdanyola, és poder determinar quin grau d'implantació té aquest insecte a l'entorn del nostre municipi i poder esbrinar també si s'ha estès per altres punts de Catalunya.

D'aquesta manera, es completarà l'estudi que ja va fer Sant Cugat fa uns mesos amb l'objectiu de determinar de quina manera es pot fer front al 'mosquit tigre'. Per al tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, era necessari tenir un altre estudi per complementar la informació i poder conèixer de forma més concreta quina és la implantació de l'insecte fora de Sant Cugat.

Eduard Pomar

Nosaltres partíem de què només hi havia un estudi fet, que és el que es va fer a Sant Cugat, però el que necessitàvem saber és quina implantació hi ha del mosquit tigre fora de Sant Cugat


El 'mosquit tigre' es va detectar l'estiu passat a la nostra ciutat i segons el primer informe, podria haver-se estès pels municipis propers al nostre. És per això que, a banda de l'estudi, la Generalitat té la intenció de crear un protocol de treball per tal de marcar una línia conjunta d'actuació per a tots els municipis afectats. D'aquesta manera, intentaran crear unes bases de dades conjuntes per fer campanyes d'informació, de prevenció i de control, així com els tractaments que s'hagin de seguir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.