La Comissió de la Dignitat prepara accions per celebrar el retorn dels Papers de Salamanca


  • Comparteix:

Una sèrie d'exposicions itinerants donarà conèixer la importància dels Papers de Salamanca, tan bon punt s'hagi fet efectiu el retorn d'aquests documents a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat. La Comissió de la Dignitat es mostra confiada que la recuperació dels Papers de Salamanca serà imminent a partir de setembre, perquè la batalla està, legalment, guanyada.

Prop de 40 persones han participat a la reunió anual del secretariat de la Comissió de la Dignitat, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a l'Empordà. Els promotors del retorn dels Papers de Salamanca fan un balanç positiu dels avanços d'aquest any, i que els fan veure, més a prop que mai, la solució de les seves demandes.

Segons el portaveu de la Comissió, Antoni Strubell, el retorn dels papers NO l'aturarà ni manifestació del juny passat a Salamanca ni altres accions. Tot i això, Strubell, lamenta que el govern central NO hagi aprovat el decret del retorn dels papers abans de l'estiu:

Antoni Strubell

Això donarà temps al PP per boicotejar el procés. Però estem en un estat de dret, i el govern està blindant una solució, que difícilment es podrà tombar legalment


Amb la mirada posada a l'imminent retorn dels Papers de Salamanca, la Comissió ha començat a preparar les seves pròximes accions. Entre altres punts, hi ha prevista una exposició divulgativa sobre el material que tornarà a Catalunya, i una concentració a Madrid quan el govern aprovi el retorn dels documents:

Antoni Strubell

Quan es produeixi el retorn es faran una sèrie d'exposicions al conjunt del país amb els papers que el poble finalment recupera


La Comissió de la Dignitat ha volgut fer coincidir la seva trobada anual amb el 69è aniversari de la mort de Josep Sunyol, assassinat a Guadarrama el 1936.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.