El Pla de Ciutadania estudiarà la integració dels nouvinguts a Sant Cugat


  • Comparteix:

La Càtedra Unesco sobre Pau i Drets Humans de la Universitat Autònoma elaborarà un Pla de Ciutadania amb l'objectiu d'obtenir una radiografia de la immigració a Sant Cugat i elaborar propostes per vehicular els nouvinguts a la vida de la ciutat. Les conclusions de l'estudi, que compta amb la participació de diverses entitats i associacions, es presentaran a principis d'any i serviran de guia al consistori per dissenyar una política que fomenti la cohesió social entre tots els santcugatencs.

L'enorme creixement de població experimentat per Sant Cugat, especialment en els últims anys, es deu, en part, a l'alta taxa d'immigració del municipi. Dels nouvinguts, un 40 per cent provenen d'altres països de la Unió Europea, i un 43 per cent de països de l'Amèrica Llatina, sobretot de l'Equador.

Davant d'aquest fenomen, el consistori ha decidit encarregar un pla que fomenti l'esperit de comunitat a tota la població, tant la local com la immigrada. Segons el professor santcugatenc Vicenç Fisas, autor del Pla, cal saber trobar camins que evitin la fractura social. Fisas ha apuntat que cal que les diferents comunitats que conviuen dins un mateix municipi busquin espais de convivència i intercomunicació.

Vicenç Fisas



L'alcalde ha afegit que el repte més important que té plantejat Sant Cugat, en aquest moments, és saber integrar els nouvinguts sense perdre la seva identitat. Lluís Recoder aposta per construir conjuntament , i entre tots, la identitat futura de la ciutat.

Lluís Recoder



Sant Cugat es converteix en una de les ciutats pioneres en posar en marxa un pla de Ciutadania. Els resultats, que s'espera que estiguin enllestits, el primer trimestre de l'any vinent, serviran al consistori per orientar les polítiques de foment de la participació i la cohesió social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.