Denuncien que 20 treballadors xilens treballen en condicions precàries a una construcció de Can San Joan


  • Comparteix:

Una vintena de treballadors xilens han denunciat la precarietat laboral amb què els ha contractat l'empresa tarragonina Carbonell Figueres per la construcció de la futura seu de Roche al polígon de Can Sant Joan.

Els treballadors els van contractar al seu país per anar a treballar a Tarragona, durant un any, amb un sou de més de 800 euros i habitatge pagat per l'empresa constructora. Ara fa un mes i mig que van arribar a Espanya, i denuncien que les condicions laborals que s'han trobat NO SÓN les que els havien promès. Asseguren que estan vivint en barracons de 4, 6 i 10 treballadors, al costat de la pròpia obra, i que se'ls ha rebaixat la categoria laboral: a Xile els van contractar com a oficials de primera i de segona, però aquí els donen la categoria de peons.

Leonardo Ruiz, un dels treballadors afectats, exposa les precàries condicions amb què treballen:

Leonardo Ruiz



Segons Leonardo Ruiz, en total es van contractar unes 60 persones per una obra de Tarragona, però a una vintena d'ells els van destinar a Sant Cugat i una dotzena a Terrassa. Els treballadors també denuncien que estan fent hores extres sense cobrar-les i que no els han pagat el sou que els havien dit.
Tips d'aquesta situació, 3 treballadors van decidir denunciar-ho a la CGT, i asseguren que, per això, els han acomiadat sense pre-avís. La resta de treballadors, segons Ruiz, estan atemorits:

Leonardo Ruiz



2 treballadors més els van acomiadar quan van protestar per les pèssimes condicions, i es van tornar al seu país d'origen. De moment, la CGT dóna ple suport al grup d'inmigrants en el procés administratiu contra l'empresa constructora, Carbonell Figueres S.A.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.