El 'mosquit tigre' arriba al barri de Les Fonts, a Terrassa


  • Comparteix:

L'Ajuntament de la ciutat veïna encara no ha trobat el focus de l'insecte

L'Ajuntament de la ciutat veïna encara no ha trobat el focus de l'insecte

El 'mosquit tigre' continua estenent-se per les poblacions de l'entorn. Així ho demostren les primeres consultes per picades d'aquest insecte registrades al barri de les Fonts de Terrassa. L'Ajuntament egarenc ha explicat que, de moment, encara no han trobat el focus de propagació del mosquit, tot i que els afectats viuen tots a la mateixa zona. De moment, des d'aquest municipi continuaran treballant en la campanya de prevenció que està fent des d'abans de l'estiu, tot i remarcar que el nivell d'afectació entre la població terrassenca és, per ara, mínim.

El Mosquit Tigre ha arribat a Terrassa, concretament al barri de Les Fonts de la ciutat. Des de l'Àrea de Medi Ambient del consistori egarenc han explicat que, de moment, tenen constància directa de dues famílies que s'han vist afectades per les picades i que han passat pel CAP de la zona, tot i que sembla que podria haver-hi alguns casos més. Escoltem la directora del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Rosa Sanz.

Rosa Sanz

Tenim constància real de dues famílies afectades tot i que podrien ser fins a quatre, segons hem pogut saber de manera extraoficial i que encara està per confirmar


Des del consistori veí han volgut explicar que immediatament després de conèixer que dues famílies s’han vist afectades, han procedit a inspeccionar la zona dels voltants i no han detectat res. En aquest sentit, es mostren tranquils tot i que han remarcat que continuen treballant en la prevenció del mosquit tigre però sense caure, diu Sanz, en l’alarmisme ja que l’afectació és de moment mínima.

Rosa Sanz

Per part nostra seguirem donant informació, però com que el nivell d'afectació és mínim no volem larmar la població. Per això, creiem que ara és més un tema de prevenció que una altra cosa


Recordem que l'ajuntament d'aquest municipi, al igual que en d'altres poblacions de l'entorn, va engegar el mes d'abril una campanya de prevenció contra el 'mosquit tigre' a la ciutat, ja que segons fonts municipals l'arribada de l'insecte era 'més que previsible'. La campanya va incloure la distribució de díptics on es donava informació sobre l'insecte, el seu hàbitat i les seves condicions de reproducció. El mes de juliol es va intensificar la campanya, amb informació 'porta a porta' al barri de Les Fonts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.