12.000 alumnes santcugatencs comencen avui el curs als centres públics i concertats de la ciutat


  • Comparteix:

Totes les escoles i IES obren les portes amb normalitat, a excepció del CEIP L'Olivera, que comença el curs enmig d'obres

Totes les escoles i IES obren les portes amb normalitat, a excepció del CEIP L'Olivera, que comença el curs enmig d'obres

Prop de 12.000 alumnes santcugatencs comencen avui el nou curs escolar 2005-2006 als centres públics i concertats de la ciutat amb tota normalitat, a excepció del CEIP L'Olivera, que començarà les classes tot i que les obres d'ampliació del centre encara no s'han acabat. Les principals novetats d'aquest curs són el nou edifici de l'IES Pla i Farreras i l'ampliació de les escoles Turó de Can Matas i l'Olivera, que es preveu que estigui totalment enllestida cap al mes d'octubre.

Sant Cugat dóna avui el tret de sortida al nou curs escolar 2005-2006 i ho fa amb plena normalitat a la gran majoria de centres escolars i també amb alguna novetat. És el cas de l'edifici definitiu de l'IES Pla i Farreras, que després dels nombrosos problemes sorgits durant el curs passat, finalment està a punt per l'inici de les classes i només quedaran pendents alguns treballs de pintura i les obres del gimnàs, previstes per a finals d'any o principis del 2006.

També aquest setembre s'inaugura l'ampliació del CEIP Turó de Can Matas, que disposa ja de l'edifici necessari per als cursos de primària, tot i que aquest curs encara hi haurà només alumnes de P3, P4 i P5.

L'escola L'Olivera, en canvi, serà la única que no podrà començar les classes amb normalitat, ja que els treballs d'ampliació s'han endarrerit i no estaran enllestits fins el proper mes d'octubre. Tot i que finalment s'han habilitat els espais necessaris perquè els alumnes de primer de primària puguin començar les classes, l'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, ha manifestat la seva preocupació per les condicions que patiran durant les properes setmanes alumnes i mestres del centre.

Lluís Recoder

A la majoria d'escoles de Sant Cugat el curs començarà amb normalitat i amb els centres en bones condicions, amb les obres noves i la inversió que s'ha fet aquest estiu, però el CEIP L'Olivera no el tindrem a punt.


Des d'aquesta escola han volgut fer una crida a la tranquil·litat ja que, malgrat les obres, avui les classes del primer curs de primària i la tercera línia de P-3 podran començar després que els hi hagin habilitat unes aules i lavabos de forma provisional. Així ho ha dit el president de l'AMPA, Jordi Reverter.

Jordi Reverter

Si que començaran les classes amb normalitat, dins del cap, ja que sembla ser que l'edifici de primària encara no està acabat però han habilitat una planta amb algunes aules.


Recordem que Sant Cugat compta, en l'actualitat amb 10 escoles públiques de primària i 4 instituts públics, i que durant aquest estiu l'Ajuntament ha fet una inversió de més de 533.000 euros per millorar i acondicionar alguns centres.

D'altra banda, ja s'ha presentat també el Pla Municipal de Dinamització Educativa, que aquest any compta amb més d'un centenar d'activitats destinades a promoure l'educació dels més joves del municipi amb valors com el civisme, el respecte i la solidaritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.