El romànic a Catalunya o la Xina del segle XXI, a debat a l'Aula d'Extensió Universitària per la Gent Gran


  • Comparteix:

El trimestre començarà el 6 d'octubre amb una conferència del l'expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol

El trimestre començarà el 6 d'octubre amb una conferència del l'expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol

Joan Rigol, Joan Laporta, o Josep Maria Espinàs són alguns dels ponents que enguany participaran al nou curs a l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran que començarà el dia 6 d'octubre. Durant aquest primer trimestre, es debatran temes com l'art Romànic a Catalunya o la Xina del segle XXI, i a més, s'espera poder comptar amb una sala de vídeo conferència annexa a la sala d'actes de l'Arxiu Nacional de Catalunya, que permeti incrementar el nombre d'assistents a les xerrades.

Conferències, seminaris i excursions diverses conformaran el nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària per la Gent Gran de Sant Cugat, que començarà el proper 6 d'octubre. El primer ponent serà, enguany, l'expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol. No hi faltaran però el president del Futbol Club Barcelona, el santcugatenc Joan Laporta, la Doctora Cambras, o Josep Cabestany entre d'altres.

Pel que fa als temes que es tractaran, destaquen una conferència sobre l'Art Romànic a Catalunya, o també una xerrada que portarà per títol 'Les claus per entendre la Xina del segle XXI'. Així ho ha explicat el president de l'Associació d'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, Antoni Monerris.

Antoni Monerris

Desprès del Sr. Rigol ve la Doctora Trinitat Cambras amb un tema de 'Ritme cirquediari a les diferents edats de la vida'. A més altres temes com el romànic a Catalunya explicat pel professor Joan Cabestany, geografia o també 'Les claus per enendre les claus de la Xina del segle XXI'.


A més de les conferències, les activitats de l'Aula es completaran amb altres activitats com excursions o seminaris que permetran ampliar i aprofundir en alguns dels temes. D'aquesta manera, es farà una sortida al museu del FC Barcelona, o una excursió per descobrir els secrets del Romànica a Espanya i que podria ser a Osca o fent el Camí de Santiago. Pel que fa al seminari d'aquest trimestre, aquest estarà dedicat a la història de Catalunya. Antoni Monerris.

Antoni Monerris

Tot el que fem està relacionat amb les activitats culturals que fem, al octubre farem una excursió mirant el romànic poc conegut a Catalunya, i també anirem a Osca i algu del Camí de Santiago. També al museu del Barça ja que ve Joan Laporta. I fem un seminari amb una breu visió de l'història de Catalunya.



D'altra banda, l'Associació Aula d'Extensió Universitària per la Gent Gran continua amb la seva lluita per poder ampliar l'espai disponible per les xerrades i incrementar així el nombre d'assistents. És per això que aquest any esperen poder comptar amb una sala annexa a la Sala d'Actes de l'Arxiu Nacional de Catalunya, que permetrà seguir les xerrades a través de vídeoconferència i que tindrà cabuda per unes 100 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.