El 'Cau Amic' fa una crida als santcugatencs perquè adoptin animals davant l'elevat nombre d'abandonaments i pèrdues


  • Comparteix:

Durant el que portem d'any s'han recollit prop de 300 animals abandonats però el tinent d'alcalde de Medi Ambient assegura que les adopcions s'han incrementat respecte l'any passat

Durant el que portem d'any s'han recollit prop de 300 animals abandonats però el tinent d'alcalde de Medi Ambient assegura que les adopcions s'han incrementat respecte l'any passat

Des del mes de gener fins ara s'han recollit més de 300 gossos abandonats a la via pública de Sant Cugat. La majoria, 214, han estat recuperats pels seus propietaris, i una seixantena han estat adoptats. Des de l'Associació 'Cau Amic' denuncien la falta d'adopcions dels animals per contrarestar l'elevat nombre d'abandonaments i pèrdues que es produeixen.

Entre els mesos de gener i agost s'han trobat a la via pública santcugatenca més de 300 gossos perduts o abandonats. Un total de 214 han estat tornats al seus propietaris, gràcies els microxips identificadors. Dels 90 restants, una seixantena han estat finalment adoptats per famílies del municipi.

Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, el tinent d'alcalde Eduard Pomar ha explicat que s'està treballant perquè a tots els gossos se'ls implanti un microxip identificador, de manera que sigui més senzill localitzar els propietaris en cas de pèrdua o abandonament. A més, ha recordat Pomar, també s'està fomentant des de fa uns anys l'adopció d'animals abandonats.

Eduard Pomar

La implantació del microxip està donant molt bons resultats i fomentar l'adopció ja que és més econòmica.


Segons les dades, durant el primer semestre d'aquest any s'han adoptat el mateix nombre de gossos que durant tot l'any passat, una xifra que Pomar considera positiva ja que a finals d'aquest any s'hauran aconseguit, amb tota probabilitat, més adopcions que al 2004.

De la seva banda, des de l'associació 'Cau Amic' fan una crida per incrementar encara més el nombre d'adopcions d'animals abandonats. I és que durant aquest estiu, l'entitat ha rebut un total de 23 gossos i un nombre incomptable de gats, tal i com explica la portaveu de l'Associació, Rosa Maria Marques.

Rosa Maria Marques

Aquest estiu ens han arribat 23 gossos, i un munt de gats. Són molts gats. Hem de dir que també hi hagut moltes adopcions però sempre diem que si passa res ens els tornin, i molts que els que han adoptat ens els han tornat.


Davant d'aquesta situació, des del Cau Amic denuncien la manca d'un local i de més personal per dur a terme aquesta tasca.

Recordem que en cas de trobar un animal abandonat al carrer s'ha de trucar a la policia local que s'encarrega de trucar al servei de recollida d'animals, que els porta a la gossera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.