Sant Cugat se suma avui als actes del Dia Mundial de l'Alzheimer


  • Comparteix:

Les activitats conytinuaran durant els propers dies amb propostes diverses a càrrec d'entitats locals

Les activitats conytinuaran durant els propers dies amb propostes diverses a càrrec d'entitats locals

Les entitats locals de suport als malalts d'Alzheimer i a les seves famílies s'afegeixen avui a la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer amb diversos actes a la nostra ciutat. Xerrades i taules informatives són algunes de les activitats previstes, que organitzaran la delegació santcugatenca de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Barcelona (AFAB) i l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN).

Cal seguir avançant en la investigació mèdica i el tractament de l'Alzheimer, i buscar el suport de les institucions i la societat civil. Aquest és el missatge de la celebració, avui dimecres, del Dia Mundial de l'Alzheimer.

Els actes de l'AFAB de Sant Cugat comencen finalment avui, després que aquest cap de setmana s'hagin hagut de suspendre tots els actes a causa de la pluja. Els actes consistiran en una taula informativa a la plaça de Lluís Millet, que també comptarà amb el suport de l'AVAN, i, a les 7 de la tarda, la Casa de Cultura acollirà una xerrada a càrrec de la pedagoga social Rosalina Sicart.

Pel que fa a la tómbola solidària programada per aquesta entitat, se celebrarà aquest dissabte dia 23 a la plaça dels Quatre Cantons. Els diners recaptats serviran, un any més, per ajudar les famílies dels malalts d'Alzheimer. Segons una de les responsables de l'entitat, Isabel Martínez, les persones més pròximes a l'entorn dels malalts són les que pateixen més les conseqüències de l'Alzheimer.

Isabel Martínez

Ara es parla més d'aquesta malaltia, però fins ara no hi havia informació, sobretot per a les famílies, que són les que més pateixen. El propi malalt pot ser una persona feliç.


De la seva banda, l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) organitza demà dijous, 22 de setembre, una xerrada a la Casa de Cultura on diversos especialistes abordaran la malaltia de l'Alzheimer des de la visió dels cuidadors i els professionals. A més, i dins dels actes del Dia Mundial de l'Alzheimer, l'AVAN organitzarà demà a la nit una gran festa a les Carpes de Chic.

El president de l'associació, el doctor Miquel Aguilar, explica l'objectiu d'aquesta sortida.

Dr. Miquel Aguilar

Sortim a ballar va bé per a tothom. Pels més joves i per la gent que té un problema de dany cerebral. S'ha de donar suport als malalts i les famílies en una cosa tan íntima com cantar i ballar, que són activitats que els malalts mantenen.


Els actes del Dia de l'Alzheimer a la nostra ciutat continuaran divendres, 23 de setembre, amb un espectacle musical a la plaça de l'Om organitzat per l'AFAB que comptarà amb la participació de l'Escola de Dansa Laura Esteve i del Trio Clara Schumann.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.