Les webs municipals utilitzaran el domini 'puntCAT' a partir del mes de gener


  • Comparteix:

La pàgina web de Ràdio Sant Cugat també adoptarà el domini '.cat'

La pàgina web de Ràdio Sant Cugat també adoptarà el domini '.cat'

La web de l'Ajuntament i totes pàgines municipals, entre elles la de Ràdio Sant Cugat, tindran a partir del mes de gener el domini 'puntCAT'. La regidora de Comunicació, Marta Subirà, ha explicat que la nostra ciutat fa temps va fer una prereserva, que ara s'ha convertit en reserva, per poder tenir aquest domini.

Després que a principis d'aquesta setmana la Corporació d'Internet per a l'Assignació de Noms i Nombres (ICANN) hagi anunciat que totes les planes webs dels Països Catalans i de l'estranger podran identificar-se amb el domini '.cat', l'Ajuntament de Sant Cugat ja ha anunciat que el proper mes de gener aquesta identificació serà una realitat a la web de l'Ajuntament i la resta de pàgines municipals.

La regidora de Comunicació i Serveis Generals, Marta Subirà, ha explicat que fa temps que l'Ajuntament havia fet una prereserva que ara ja s'ha convertit amb reserva efectiva. És per això que ha assegurat que a partir del gener la web de l'Ajuntament, així com totes les webs adscrites a aquesta, com per exemple la de Ràdio Sant Cugat, podran identificar-se amb el domini '.cat'.

Marta Subirà

Fa temps que teníem feta una prereserva per assegurar-nos el domini '.cat' a la web municipal. Aquesta prereserva ara es convertirà el reserva efectica. Pel que ens han informat no serà fins el gener que es podrà materialitzar.


Subirà ha valorat molt positivament aquesta decisió ja que considera que és molt important que Catalunya i la comunitat de parla catalana tingui presència pròpia a la xarxa. Segons Subirà, aquesta resolució era una reivindicació històrica que tenia Catalunya.

Marta Subirà

Crec que és una notícia excel·lent. Desde fa molt temps Catalunya reivindicava tenir presència pròpia a la xarxa ja que sempre s'ha vist internet com una possibilitat més enllà de les fronteres físiques dels estats per poder fer sentir la nostra veu.


El '.cat' serà un domini genèric, ja que és el propi de la comunitat lingüística i cultural catalana, i el podrà tenir qualsevol persona, empresa o administració ubicada en qualsevol punt del món que pertanyi a aquest grup.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.