Les entitats locals donen un primer vist-i-plau a la proposta de reglament del Síndic de Greuges


  • Comparteix:

El teixit associatiu i el conjunt de la ciutadania tenen ara 3 setmanes per presentar propostes i esmenes al projecte

El teixit associatiu i el conjunt de la ciutadania tenen ara 3 setmanes per presentar propostes i esmenes al projecte

El teixit associatiu de la ciutat rep inicialment amb bons ulls la iniciativa de crear al municipi la figura del Síndic de Greuges, tot i que les diferents entitats han manifestat diferents interrogants i han expressat la voluntat de poder estudiar la proposta a fons abans de posicionar-se. Ara, els diferents col·lectius tenen tres setmanes per fer arribar les seves esmenes i aportacions al text definitiu del reglament del Síndic de Greuges.

Una trentena de representants d'entitats municipals han assistit a la presentació del darrer esborrany del reglament del Síndic de Greuges a Sant Cugat, que ha estat consensuat per tots els patits polítics amb representació al consistori.

Des de l'àmbit associatiu s'ha valorat positivament la proposta, tot i que alguns aspectes del reglament han propiciat les preguntes dels assistents a la presentació, amb l'objectiu d'aclarir qüestions com la relació que s'establirà entre el Síndic municipal i el Síndic de Greuges de Catalunya, entre d'altres.

De moment, la majoria de col·lectius han preferit esperar a estudiar la proposta amb calma abans de posicionar-se, tot i que alguns ja han expressat la seva satisfacció pel fet que sigui la mateixa administració qui proposi la creació d'aquesta figura. És el cas del president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Narcís Castanyer.

Narcís Castanyer

He de valorar molt positivament aquesta iniciativa. Aquesta figura és un aprofundiment en la democràcia. És la pròpia administració qui posa un control indirecte i així els ciutadans es puguin defensar.


Les valoracions concretes arribaran una vegada els representants de les entitats presentin l'esborrany del reglament a les respectives juntes. Després, tant ciutadans com entitats podran, durant les properes tres setmanes, fer esmenes i aportacions al text que seran revisades per la comissió política que ha treballat el reglament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.