La comissaria dels Mossos es començarà a construir a principis del 2006


  • Comparteix:

La policia autonòmica arribarà l'1 de novembre al Vallès Occidental, on hi haurà 9 comissaries

La policia autonòmica arribarà l'1 de novembre al Vallès Occidental, on hi haurà 9 comissaries

La Generalitat licitarà, en els propers mesos, l'obra de construcció de la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra de la nostra ciutat, que es començarà a construir entre els mesos de gener i febrer per tal que entri en funcionament l'1 de novembre de l'any vinent. En total, el govern català construirà 9 comissaries a la nostra comarca, on destinarà més de 1.500 efectius. En el cas de Sant Cugat, està previst que hi hagi 76 mossos d'esquadra.

El projecte de la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra, que s'ubicarà en uns terrenys de quasi 1.200 metres quadrats de Coll Favà, ja està aprovat i l'objectiu de la Generalitat és licitar-lo durant els propers mesos perquè les obres puguin començar entre gener i febrer.

En total, durant el 2006 la Generalitat invertirà 67 milions d'euros per construir 13 comissaries, 9 de les quals donaran servei a la nostra comarca. Aquests nous equipaments es distribuiran en 4 grans àrees bàsiques: Sabadell, Terrassa, Cerdanyola i Rubí, de les que dependran cinc comissaries més de districte.

Tota aquesta operació suposarà, segons la consellera d'Interior, Montserrat Tura, la més important des que va començar el desplegament d'aquest cos policial.

Montserrat Tura

Ara estem ultimant el desplegament a Barcelona, que és molt important, però el 2006 és probablement en superfície i en inversions el més important de la història en desplegament dels Mossos.


Pel que fa al nombre d'efectius, la comissaria de Sant Cugat comptarà amb 76 agents, mentre que al conjunt de la comarca se n'hi destinaran més de 900. A auesta xifra cal sumar-hi el prop de 400 efectius dels serveis regionals, que estaran centralitzats a Sabadell, i 200 agents més del servei regional de trànsit.

D'aquesta manera, la consellera espera poder cobrir les necessitats en matèria de seguretat ciutadana a la comarca i fins i tot, a ser possible, reduir els problemes denunciats en reiterades ocasions pels alcaldes vallesans per la manca d'efectius de la policia estatal.

Montserrat Tura

No vull contraposar un professional d'una policia amb un altre. Senzillament, la policia de la Generalitat té una manera de funcionar i organitzar-se que és específica i que espero que els ciutadans valorin com a positiva.


D'altra banda, el departament d'Interior està treballant també en l'edifici de serveis centrals ubicat a l'antiga manucomunitat de Sabadell i Terrassa, i que acollirà alguns serveis especialitzats com el departament d'investigació o les unitats especialitzades en explosius, antiabalots o unitats canines, entre d'altres. Aquest equipament, que ja diposa amb un dels edificis i en té dos més pendents de construcció, suposarà una inversió total de 77 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.