Avui es dona el tret de sortida a la UIP


  • Comparteix:

La dissetena edició de la Universitat Internacional de la Pau s'obre al món a partir d'avui. Durant una setmana, el Centre Borja serà l'escenari de conferències, taules rodones i activitats culturals que, enguany, promouen el lema 'Pau i Ciutadania'.

L'acte inaugural de la UIP tindrà lloc a les 7 de la tarda amb la presentació de l'alcalde Lluís Recoder; Dolors Renau, cap del Gabinet d'integració Europea i Solidaritat de la Diputació, i Arcadi Oliveres, president de la Fundació Universitat Internacional de la Pau.

Mitja hora després, s'obrirà la primera de les conferències d'aquestes jornades. "El paper dels mitjans de comunicació en l'educació per la Pau" és el títol d'aquesta xerrada a càrrec del professor de periodisme de la UAB, Xavier Giró. Després de la conferència, Giró formarà part d'una taula rodona que també estarà integrada pels periodistes Sílvia Cóppulo, Albert Martínez, Plàcid Garcia Planes i Àlex Masllorens.

I a les 9 dels vespre, la companyia Tetrateatre representarà l'obra "Pregària de guerra de Mark Twain". Però aquesta no serà l'únic atractiu de l'acte inaugural, ho explica la secretària de la UIP, Georgina Casas:

Georgina Casas



Seran set dies en què el debat i l'anàlisi s'abordaran des de diversos blocs: justícia i seguretat mundial; globalització de la democràcia; la cultura de la pau; el cas d'Europa; i educació per la pau. La dissetena edició de la Universitat tindrà, enguany, un caràcter marcadament local. Ho explica el president de la Fundació Internacional Per la Pau, Arcadi Oliveres:

Arcadi Oliveres



La Universitat Internacional per la Pau rep, com sempre, el suport de la Diputació de Barcelona. Dolors Renau és cap del Gabinet d'Integració Europea i Solidaritat i ha explicat que l'autèntic problema que s'erigeix a nivell mundial és la violència:

Dolors Renau



Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, la regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, ha subratllat la important tasca que realitza la Universitat en el foment i l'educació per la pau:

Àngels Ponsa


Els interessats en obtenir més informació d'aquestes jornades han d'obrir la pàgina web de la universitat: www.unipau.org



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.