Sant Cugat tanca l'estiu amb només 4 petits incendis forestals


  • Comparteix:

Medi Ambient destaca la sensibilització ciutadana

Medi Ambient destaca la sensibilització ciutadana

Sant Cugat ha acomiadat l'estiu amb una valoració molt positiva pel que fa als incendis forestals. A la nostra ciutat només s'han produït quatre petits focs que no han afectat massa arbòria i que han cremat una superfície d'uns 1.000 metres quadrats. Des de l'àrea de Medi Ambient consideren que la ciutadania ha respost adequadament a les crides de sensibilització.

Pocs incendis i de poca extensió. Aquest és el balanç que fan des de l'Ajuntament de la campanya d'estiu pel que fa als incendis forestals. Tot i l'extrema sequera d'aquest estiu, que va fer saltar les alarmes i extremar les mesures de prevenció, els bombers només han hagut de sufocar quatre petits focs que no han afectat l'arbrat i que, en total, han cremat una desena part d'una hectàrea.

A la llum d'aquestes dades, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, feia aquesta valoració al magazín 'Barra Lliure'.

Eduard Pomar

Hi ha hagut pocs incendis i de poca extensió. La valoració és molt positiva. En part gràcies als mitjans de prevenció i també a la climatologia, ja que a final d'agost ha plogut.


A banda del treball dels bombers i les ADF, que Pomar ha elogiat, el tinent d'alcalde de Medi Ambient ha remarcat que la població santcugatenca ha mostrat aquest estiu una elevada sensibilització sobre el risc d'incendis.

Eduard Pomar

Hem notat la sensibilització de la població, perquè molts veïns ens han trucat per saber si es podia o no fer foc i en quines condicions. A més, el Consorci de Collserola va tancar alguns accessos al bosc.


Pomar adverteix, però, que aquestes dades no han de servir per confiar-se sinó per continuar treballant per la prevenció, dotant de més mitjans les ADF i les dotacions de Bombers de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.