Ràdio Sant Cugat estrena avui programació amb la voluntat de ser 'el millor de la ciutat'


  • Comparteix:

El magazín informatiu 'Sant Cugat a Fons', de 8 a 13 hores, és la principal novetat de la temporada

El magazín informatiu 'Sant Cugat a Fons', de 8 a 13 hores, és la principal novetat de la temporada

Ràdio Sant Cugat estrena avui la temporada 2005-2006 amb una programació renovada i marcada per l'aposta per la informació, els esports i la vocació de servei públic. El magazín informatiu 'Sant Cugat a Fons', de 8 del matí a 1 del migdia, és la principal novetat d'una temporada en què l'emissora municipal donarà el pas cap a una productora multimèdia que també elaborarà continguts televisius.

Sota el lema 'El millor de la ciutat', Ràdio Sant Cugat estrena avui la nova programació de la temporada 2005-2006 amb importants novetats que reforcen la vocació de servei públic de l'emissora municipal i l'adapten als canvis tecnològics que viu el món de la comunicació. La informació, els esports i la música segueixen sent els eixos bàsics de la programació entre setmana, mentre que els caps de setmana el relleu el prenen els continguts culturals i els programes especialitzats.

De dilluns a divendres, la programació comença a les 6 del matí amb l'Informatiu Matí, editat per Miquel Herrada, que repassa tota l'actualitat local per als més matiners. La principal novetat de la temporada arriba just després, de 8 del matí a 1 del migdia, amb el magazín informatiu Sant Cugat a Fons. Un nou format de 5 hores presentat per Sílvia González que incorpora l'informatiu Primera Plana, una tertúlia i diferents espais dedicats a les entitats, la participació ciutadana i l'entreteniment. Xavier Fornells és el coordinador de l'Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana (OAMCIC).

Xavier Fornells

Volíem unificar una sèrie de productes que ja estàvem fent i donar-los un cos de continuïtat més potent. La programació surt reforçada amb un magazín més informatiu. És una ràdio de contingut local però alhora generalista.


D'una a dues del migdia, Ràdio Sant Cugat obre un nou espai informatiu per actualitzar les notícies locals i esportives del matí, amb l'informatiu Sant Cugat Avui editat i presentat per Ester Castanyer i L'esportiu amb Joan Garcia. La tarda està protagonitzada per la música, seleccionada amb l'estil propi de la casa. La Calaixera, de Josep Aliè, repassarà els millors temes dels anys 70, i el Vol de dos ocuparà cinc hores de la franja de tarda amb les millors novetats i èxits de tots els temps, seleccionats per Jéssica Sotodosos.

Pel que fa al cap de setmana, el magazín d'oci Bon Rotllo, de Raquel Iniesta, canvia d'horari i passa a ocupar la franja de dissabte a la tarda, seguit del magazín cultural Azimut i dels formats musicals Jazz Cava i Picnic. Diumenge al matí, els més veterans de la casa, Joan Fàbregas i Pere Pahissa, convidaran l'audiència a la seva Roda d'Amics i Joan Vallvé dirigirà, un any més, l'espai de cançó Crema Catalana. Josep Maria Alvira, David Villena i Lluís Marquina prendran el relleu musical a la tarda i l'equip d'esports omplirà el vespre, de 8 a 9, amb el carrusel de resultats dels equips locals.

La temporada 2005-2006 de l'emissora municipal, a més, estarà marcada pel trasllat al nou local del carrer Plana Hospital, que es farà a finals d'any, i per una aposta decidida per la integració multimèdia. Ho explica el coordinador de l'OAMCIC, Xavier Fornells.

Xavier Fornells

És un any complex, un any de cruïlla. Ens traslladarem físicament al carrer Plana Hospital i també canviarem de model de producció. Ara som una ràdio que fa un servei de notícies per Internet, però ens volem convertir en una productora multimèdia i també farem televisió.


La futura productora multimèdia local servirà també per nodrir de continguts el canal públic de Televisió Digital Terrestre (TDT) que Sant Cugat compartirà amb altres municipis del Vallès Sud, com Rubí i Cerdanyola. A més, la intenció de l'OAMCIC és diversificar encara més la seva activitat en el futur, oferint nous productes digitals que tinguin la nostra ciutat com a referent principal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.