L'Ajuntament estudia les propostes de Sorea per reduir el consum d'aigua al municipi


  • Comparteix:

Les mesures proposades passen per reduir el consum d'aigua pel reg de parcs i jardins, reduir la pressió de l'aigua a les aixetes, i en última instància, talls puntuals de subministrament

Les mesures proposades passen per reduir el consum d'aigua pel reg de parcs i jardins, reduir la pressió de l'aigua a les aixetes, i en última instància, talls puntuals de subministrament

L'empresa concessionària d'aigües municipals, SOREA, contempla reduir la pressió de l'aigua i aplicar restriccions si continua la sequera que està patint des de fa mesos Catalunya. El pla de contingència presentat per aquesta empresa, que està pendent de l'aprovació de l'Ajuntament i de l'Agencia Catalana de l'Aigua, pretén passar dels 340 litres de consum per habitant i dia que hi ha actualment de mitjana a Sant Cugat, als 210 que estipula el decret del govern català.

SOREA ha presentat a l'Agència Catalana de l'Aigua el pla de contingència per reduir l'impacte de la sequera. Tant l'ACA com l'Ajuntament de Sant Cugat hauran d'aprovar les mesures que proposa l'empresa concessionària d'aigües municipals.

El pla, que s'haurà d'aplicar si les reserves de la conca del Ter Llobregat es redueixen fins al 20%, contempla, en primer terme, difondre campanyes informatives i de conscienciació dirigides a la població. En cas que la sequera persistís, el pla inclou tres mesures més. La primera d'elles és l'anomenada 'reducció el consum superflu' de l'aigua, és a dir, tota aquella despesa associada a les zones verdes i a la neteja dels carrers.

La segona mesura és la reducció de la pressió dels cabals d'aigua, mentre que la darrera, que s'aplicaria en el cas d'extrema necessitat, consisteix a restringir el subministrament d'aigua durant algunes hores o fins i tot dies. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

La reducció de la pressió de l'aigua s'apunta com una de les mesures que es podria aplicar progressivament. La restricció només s'aplicaria si el decret fos efectiu i seria l'última mesura que es duria a terme.


Aquesta darrera restricció tindria com a objectiu que el consum per habitant no excedís els 230 litres per dia. Actualment, els santcugatencs consumeixen 340 litres per habitant i dia, 210 dels quals són per consum domèstic i els altres 130 són conseqüència de les activitats dels comerços i les indústries de la nostra ciutat.

En aquests moments, l'Ajuntament i l'ACA ja tenen a les seves mans el pla de contingències proposat per SOREA. Des del Departament de Medi Ambient del Consistori ja s'està estudiant la proposta, que, per tirar endavant, haurà de comptar amb el vistiplau del propi Ajuntament i, en darrera instància, de l'Agència Catalana de l'Aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.