El Síndic recomana a la Generalitat mesures per reduir les llistes d'espera d'algunes especialitats a Sant Cugat


  • Comparteix:

Rafael Ribó respon així a la denúncia de la FAV

Rafael Ribó respon així a la denúncia de la FAV

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha donat la raó a la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAV), que el passat mes de març va enviar-li una carta denunciant les llargues llistes d'espera en algunes especialitats als CAPs de la ciutat. En un escrit dirigit a la FAV, Ribó confirma la problemàtica i assegura que ha recomanat al govern català que es prenguin les corresponents mesures, unes recomanacions que han estat acceptades pel departament de Salut de la Generalitat.

Després d'estudiar la problemàtica denunciada per la FAV de Sant Cugat, Rafael Ribó ha conclòs que les queixes dels veïns tenen fonament i que algunes especialitats mèdiques -concretament oftalmologia, neurologia, reumatologia i urologia- tenen a la nostra ciutat unes llistes d'espera excessives i que, en alguns casos, sobrepassen els 12 mesos.

Davant d'això, el Síndic de Greuges afirma que ja ha recomanat al departament de Salut de la Generalitat que es prenguin les mesures per corregir aquesta situació i que s'avaluïn també els serveis d'atenció primària contractats per CatSalut a proveïdors privats com Mútua de Terrassa, per conèixer l'eficiència i la qualitat dels serveis prestats.

Així ho ha explicat al magazín informatiu 'Sant Cugat a Fons' el president de la FAV, Manel Sànchez, que ha manifestat la seva satisfacció per aquesta resposta del síndic.

Manel Sànchez

Ens diu que la darrera informació rebuda del departament de Salut ens dóna la raó i que es posaran els remeis per corregir aquests llargs excessos d'espera en les especialitats.


El president de la FAV ha explicat que, si bé és cert que la mitjana d'espera de les especialitats a Sant Cugat és d'entre 30 i 35 dies de mitjana, tal i com deia el departament de Salut, finalment s'ha constatat, per tant, que en algunes especialitats concretes, aquesta xifra s'incrementa de forma molt important.

Ara, des del col·lectiu veïnal estan a l'espera de les mesures que ha d'aplicar el govern català, però han recordat que el fort creixement de Sant Cugat obliga a actuar de forma ràpida perquè sinó, quan arribin les solucions, aquestes es veuran altre cop sobrepassades per l'augment de la població. En aquest sentit, Sànchez ha manifestat la seva preocupació pel fet que el tercer CAP pugui trigar encara uns anys a construir-se, ja que la previsió és fer-lo durant el període 2006-2009.

Manel Sànchez

En una ciutat com la nostra, amb uns índexs de creixement bastant per sobre del normal, ens fa por que el tercer CAP es retrassi i que d'aquí a pocs mesos, la raó que ens han donat sobre les llistes d'espera torni a ser un problema.


És per això que Sànchez ha remarcat la importància que des de el teixit social però també des de l'administració local, es continuï treballant per mirar d'adequar els recursos al creixement de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.