UIP - Els Estats Units han de practicar la seva hegemonia respectant els organismes internacionals


  • Comparteix:

Els Estats Units hauran de practicar la seva hegemonia dins dels organismes internacionals, segons ha explicat avui el professor Ignacio Sotelo, en el marc de la Universitat Internacional de la Pau. Segons aquest professor de la Universitat Lliure de Berlín, des de l'11 de setembre els nord-americans han actuat de forma totalment unilateral.

Ignacio Sotelo ha analitzat la crisi de la seguretat mundial arran després de l'atac de les torres bessones. Segons el professor de Ciència Política, ha quedat palès que els Estats Units actuen pel seu compte i al marge de les institucions internacionals:

Ignacio Sotelo



Ignacio Sotelo també considera que l'11 de setembre va suposar un abans i un després en la posició dels Estats Units respecte a la creació d'un estat palestí. El professor de ciències polítiques creu que aquest punt d'inflexió és decisiu perquè, a mig termini, es pugui resoldre el conflicte del Pròxim Orient:

Ignacio Sotelo



Repassant altres punts claus de la pau mundial, Sotelo s'ha referit a l'interès dels Estats Units perquè Turquia s'integri a la Unió Europea, com un aliat dels nord-americans dins del món musulmà. Sotelo ha recordat que, fruit d'aquestes pressions, Europa ja ha acceptat com a candidat a Turquia, però que NO se l'haurà d'admetre fins que Turquia respecte les diferents nacionalitats i els drets humans. Sotelo ha insistit que la incorporació de Turquia a la Unió Europea seria molt important, perquè es convertiria en el segon país més important en quant a la seva població.

Unes 125 persones estan participant en les conferències del Primer bloc dedicat a la Justícia i la Seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.