Arcadi Oliveres assegura que els EUA controlen el petroli iraquià després de la guerra


  • Comparteix:

L'economista nega que l'Iraq es trobi en un procés constituent democràtic

L'economista nega que l'Iraq es trobi en un procés constituent democràtic

Els Estats Units controlen les reserves de petroli iraquianes després de la intervenció armada dels país nord-americà i dels seus aliats. Aquesta és una de les idees que ha exposat l'economista, Arcadi Oliveres, en una xerrada que ha fet a la Nau de Cultura de Valldoreix davant d'una cinquantena de persones.

Arcadi Oliveres considera que el control de les reserves de petroli de l'Iraq i interessos geoestratègics van moure els Estats Units a intervenir militarment als país governat pel dictador Saddam Hussein. L'economista ha recordat que el país nord-americà és el principal consumidor de petroli del món i que necessita controlar les reserves petroleres per assegurar-se quantitats per al consum propi.

L'economista, Arcadi Oliveres, assegura que l'estat nord-americà consumeix una quarta part de petroli del món, malgrat representar el 4'6% de la població mundial.

Arcadi Oliveres

Els Estats Units representen el 4'6% de la població mundial, però consumeixen el 25 % de les reserves de petroli.


L'economista ha negat que l'Iraq es trobi en un procés constituent democràtic, Per argumentar-ho, Oliveres ha repassat les biografies polítiques dels principals dirigents de l'estat iraquià, entre els quals hi ha diversos col·laboradors dels Estats Units. Segons Oliveres, les diverses comunitats nacionals de l'estat iraquià tampoc no compten amb garanties per millorar la situació en què es troben.

Oliveres afirma que l'Iraq es troba en una situació d'il·legalitat.

Arcadi Oliveres

El país es troba en una situació d'il·legalitat absoluta. No crec que la guerra porti cap situació de democràcia a l'Iraq.


La xerrada d'Arcadi Oliveres ha tingut lloc aquest dimarts a la Nau de Cultura de Valldoreix davant d'una cinquantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.