Una exposició a la Casa Aymat recorda la figura de Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany


  • Comparteix:

L'exposició s'allargarà fins el 30 d'octubre

L'exposició s'allargarà fins el 30 d'octubre

Sant Cugat ret homenatge a les escriptores Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig amb una exposició gràfica a la Casa Aymat. Recordar la figura d'aquestes dues escriptores i la seva lluita en defensa dels drets de les dones és l'objectiu de l'exposició 'Dues escriptores, dues catalanes', que s'allargarà fins el proper 30 d'octubre.

'Dues escriptores, dues catalanes' és una exposició de l'Institut Català de la Dona que pretén contribuir a difondre la tasca i el treball de dones com Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig en defensa dels drets de les dones.

La inauguració de l'exposició ha comptat amb la presència de la gerent de l'Institut Català de la Dona, Anna Solà, que ha insistit en la importància de la lluita d'aquestes dones per poder construir el futur.

Anna Solà

És importantíssim tenir documents i imatges perquè ens ajuden a situar-nos en el present tenint en compte el passat i aprofitar aquestes experiències per construir el futur.


Amb aquesta mostra gràfica, Sant Cugat se suma a l'homenatge a Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig. L'alcalde, Lluís Recoder, ha recordat així a les dues escriptores.

Lluís Recoder

Dues dones singulars, que tenien moltes coses en comú. Les dues eren escriptores i persones compromeses. Hi havia poques dones que aixequessin la bandera en defensa dels drets de les dones.


L'exposició consta de diversos plafons informatius amb fotografies de Pilar Aymerich i el vídeo d'una entrevista que va realitzar al 1991 Montserrat Roig a Maria Aurèlia Capmany. A més, l'exposició s'inclou dins els actes de celebració del cinquè aniversari del servei DonaInformació i dins la programació de l'Any del Llibre i la Lectura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.