UIP - Les multinacionals i els moviements anti-globalització debiliten els Estats


  • Comparteix:

Les grans multinacionals i els moviments anti-globalització estan debilitant el concepte d'Estat i el sistema polític i econòmic mundial que es va instaurar després de la Segona Guerra Mundial. Així ho ha assegurat la professora Claudia Jiménez, durant la taula rodona de Justícia i Seguretat Mundial de la Universitat Internacional de la Pau.

La professora de dret internacional públic de la UAB, Claudia Jiménez, ha analitzat el món desde la situació creada l'any 1945. Jiménez a apuntat el sorgiment d'una certa paradoxa en els últims anys. D'una banda, hi ha una major interdependència entre els estats, alhora que han aparegut nous actors, com les multinacionals, que posen en dubte l'hegemonia dels estats.

Segons Claudia Jiménez, dins de la societat civil han sorgit grups que NO estan d'acord amb aquest sistema:

Claudia Jiménez



La professora de dret internacional ha assegurat que actualment sorgeix una crisi de legitimitat dels estats, afavorida per l'aparició dels moviments anti-globalització. Aquests moviments denuncien un dèficit democràtic i humanístic quan el món només es governa amb criteris econòmics:

Claudia Jimenez



Durant la taula rodona també s'ha fet una subtil crítica al funcionament de les Nacions Unides, pel poder que acaparen els 5 membres permanents del Consell de Seguretat: els Estats Units, la Xina, el Regne Unit, França, i Rússia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.