L'escriptor anglès Matthew Tree parla dels nous catalanoparlants dins del Correllengua 2005


  • Comparteix:

Els actes, organitzats per la CAL, continuaran fins dissabte

Els actes, organitzats per la CAL, continuaran fins dissabte

L'escriptor anglès afincat a Catalunya Matthew Tree i els nous catalanoparlants centraran avui els actes del Correllengua 2005 a la nostra ciutat, organitzats per la delegació local de la CAL. La Casa de Cultura acollirà a dos quarts de 9 del vespre una xerrada en què intervindran, també, representants del col·lectiu 'Els altres andalusos'.

La integració dels nouvinguts a través de la llengua serà el tema central de la xerrada que, aquest vespre, acollirà la Casa de Cultura dins dels actes del Correllengua 2005. L'escriptor anglès afincat a Catalunya des de fa anys explicarà la seva experiència, que l'ha portat a utilitzar el català amb normalitat des del principi. Així ho ha explicat al magazín Sant Cugat a Fons un dels membres de la delegació local de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), Guim Pros.

Guim Pros

Per desgràcia, és un exemple difícil de trobar. Ja porta força anys aquí, però des del principi va adoptar el català i va demostrar que és una cosa normal.


La d'enguany és la setena edició del Correllengua que se celebra a la nostra ciutat. Sota el lema 'El valencià, el català de tots', el motiu central de la iniciativa és potenciar la unitat lingüística i evitar la fragmentació de la llengua als Països Catalans. Guim Pros explica, a més, que la CAL ha intentat que aquest any el Correllengua tingui més presència a Sant Cugat.

Guim Pros

És el setè any del Correllengua a Sant Cugat i és una activitat ja consolidada. Teníem ganes d'ampliar-la i per això enguany dura tota una setmana.


Aquest dijous, el Correllengua retrà homenatge a Jesús Moncada al Casal Popular La Guitza. Els actes programats a Sant Cugat acabaran dissabte amb un sopar per la llengua a la Nau de Cultura de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.