El col·lectiu 'Impputats' convoca una manifestació de suport als processats per fer pintades contra la guerra


  • Comparteix:

El col·lectiu 'Impputats' ha convocat per aquest dissabte una manifestació per denunciar la criminalització que, segons diuen, pateixen els cinc joves processats penalment com a autors de pintades contra la invasió de l'Iraq a la seu del PP, el passat 20 de març del 2003. El col·lectiu, que està buscant el suport dels grups municipals perquè s'aprovi una moció de suport als joves, considera que el procés judicial és 'exagerat' i està 'polititzat'.

Dos anys i mig després de la manifestació a Sant Cugat contra la invasió de l'Iraq i de l'aparició de pintades a la seu local del PP, cinc joves santcugatencs han estat citats a un judici per la via penal. A més de la indemnització de 1.400 euros que demana el PP, la fiscalia sol·licita multes de gairebé 5.500 euros per cadascun dels cinc processats.

El col·lectiu 'Impputats' denuncia que el procés judicial està 'polititzat' i 'fora de lloc' i considera que els cinc joves santcugatencs són utilitzats com a 'caps de turc' per castigar les mobilitzacions ciutadanes contra la invasió de l'Iraq. Així ho ha dit Marc Roda, un dels portaveus del 'Impputats'.

Marc Roda

Ens utilitzen de caps de turc per culpar-nos de les mobilitzacions generals que es van fer a Catalunya. No tenen cap prova, a part de la declaració de la policia dient que érem allà 20 minuts després dels fets. Ens imputen delictes per la via penal i ens demanen unes multes excessives.


En concret, els cinc joves estan acusats d'un delicte de danys per ser els presumptes autors de les pintades contra la guerra que van aparèixer a la seu local del PP. Per denunciar el que consideren un intent de 'criminalització' dels moviments socials, els 'Impputats' han convocat per aquest dissabte a les 6 de la tarda una manifestació que sortirà de la plaça Lluís Millet i acabarà a la plaça d'Octavià, on es llegirà un manifest.

Paral·lelament, el col·lectiu està buscant el suport de la ciutadania i les entitats a través d'una campanya de recollida de signatures i diversos actes públics. A més, els 'Impputats' volen que els grups polítics municipals donin suport a una moció al ple del mes de novembre en solidaritat amb els joves processats. Marc Roda.

Marc Roda

Estem fent contactes amb els polítics per intentar que ens donin un suport oficial. Tant de bo es tradueixi en una moció al ple de novembre. Ja hem parlat amb tres grups i ens donen suport.


El col·lectiu de suport als imputats també serà present a la Festa de Tardor amb una paradeta per recaptar fons i denunciar la seva situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.