La UIP aborda la solució dels conflictes armats


  • Comparteix:

La solució als conflictes armats internacionals centra la segona jornada de la Universitat Internacional de la Pau. La intervenció dels països del nord es presenta com una de les principals causes de les guerres que es viuen actualment en alguns països.

Kristian Herbolzheimer centra la seva intervenció en el problema de Colòmbia. Herbolzheimer destaca els aspectes internacionals del conflicte. Segons el conferenciant, problemes com el cultiu de drogues, el tràfic d'armes o el deute extern són fruit de les polítiques dels països del nord.

Kristian Herbolzheimer



Per aquest motiu Herbolzheimer considera que cal promoure aliances entre els actors internacionals.

D'altra banda el professor d'història i escriptor, Alejandro García, analitza el conflicte del Sàhara, assegurant que els seus orígens es troben en el repartiment del territori per prat de França i Espanya. El Marroc o el Front Polisari són alguns dels punts tractats per García.

Com a punt final de la sessió, el doctor Salah Jamal repassa el problema palestí, posant també èmfasi en la intervenció d'Anglaterra dins el conflicte.

Salah Jamal



Jamal afirma que a Israel existeixen mecanismes de democràcia, però no democràcia real.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.