El debat sobre intervencionisme humanitari enceta la primera 'Nit temàtica' de la UIP


  • Comparteix:

La 'Nit temàtica' tindrà lloc cada tercer divendres de mes

La 'Nit temàtica' tindrà lloc cada tercer divendres de mes

La reflexió sobre l'intervencionisme humanitari serà l'eix central de la primera 'Nit temàtica' de la Universitat Internacional de la Pau (UIP), que se celebra aquest vespre a l'Ateneu. A partir del llibre 'La historia de la intervención humanitaria' d'Itziar Ruiz-Giménez i el documental 'Mujeres del valle del Panshir', la UIP enceta aquesta activitat amb la intenció d'ampliar les sessions de debat del grup de lectura.

'La historia de la intervención humanitaria' d'Itziar Ruiz-Giménez i el documental 'Mujeres del valle del Panshir' protagonitzaran el primer debat de la 'Nit temàtica' de la Universitat Internacional de la Pau. Amb aquesta nova activitat, Unipau amplia les sessions de debat del grup de lectura amb projeccions de documentals relacionats amb els llibres tractats.

La primera sessió de la 'Nit temàtica', que està dedicada a la reflexió sobre l'intervencionisme humanitari, es dividirà en tres blocs. Una primera part dedicada a la reflexió sobre el llibre triat, un intermig amb un pica-pica i per acabar es projectarà el documental i es farà un debat sobre el contingut. Ho explica la directora de la UIP, Neus Sotomayor.

Neus Sotomayor

La primera part serà la presentació i debat del llibre d'Itziar Ruiz-Giménez. Després un pica-pica i per acabar passarem un documental sobre les dones afganeses.


Aquesta és la segona vegada que l'escriptora i experta en relacions internacionals Itziar Ruiz-Giménez participa en les activitats de la UIP. Durant el seminari d'estiu dedicat a l'Àfrica, l'escriptora va aportar també reflexions sobre l'intervencionisme humanitari en aquesta zona. La directora de la UIP, Neus Sotomayor, explica més detalls sobre la convidada.

Neus Sotomayor

Itziar Ruiz-Giménez és professora de relacions internacionals i es dedica a temes d'Àfrica i intervencionisme humanitari. Amb el llibre posa en qüestió el paper de la intervenció humanitària en països que estan en conflicte.


La 'Nit temàtica', que es repetirà cada tercer divendres de mes, tindrà lloc a l'Ateneu per tal de col·laborar amb altres entitats de la ciutat, tal com ha explicat Sotomayor. A més, la directora de la universitat ha explicat que la intenció és fer un recull de les sessions, com ja fa amb els seminaris d'hivern i estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.