Èxit de participació al Correllengua 2005, que ha acabat aquest dissabte amb un 'sopar per la llengua'


  • Comparteix:

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) s'ha mostrat molt satisfeta per l'èxit del Correllengua 2005 a Sant Cugat. Un centenar de persones han participat aquest dissabte al primer Sopar per la Llengua, que ha posat el punt final a una setmana plena d'actes en defensa de la llengua. L'acte ha comptat amb les intervencions de l'escriptor Víctor Alexandre i la periodista Rita Marzoa i ha inclòs també un recital de poemes de Miquel Martí i Pol.

El Correllengua 2005 ha arribat aquest cap de setmana al seu punt final, i els seus organitzadors n'han fet un balanç molt positiu. Així ho ha manifestat un dels membres de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), Bernat Pros.

Bernat Pros

Vam començar amb mal peu. Per la pluja vam haver de suspendre el primer acte (les rondalles i les activitats infantils). A partir d'aquí, la xerrada del Matthew Tree va anar molt bé i la de Francesc Ricart també. I el sopar d'avui, fantàstic.


La Nau de Cultura de Valldoreix s'ha quedat petita davant la gran demanda d'entrades que hi ha hagut al llarg de la setmana per assistir al primer sopar per la Llengua, el darrer acte del Correllengua d'enguany, el setè que se celebra a la nostra ciutat. A l'àpat hi han assistit un centenar de persones, totes les que l'espai permetia.

La periodista Rita Marzoa i l'escriptor Víctor Alexandre han fet els darrers parlaments de la setmana del Correllengua, una iniciativa a favor de la llengua i cultura catalanes que es duu a terme, des de fa nou anys, arreu del territori català.

En la seva intervenció, Alexandre ha equiparat la condició de català amb la de qualsevol ciutadà d'una altra nació. L'escriptor considera que Catalunya no ha de renunciar mai als seus drets nacionals.

Víctor Alexandre

El que intento sempre és que la gent prengui consciència que el fet de ser català és com ser danès o suec. Catalunya no ha de tenir menys drets que un altre. Renunciar a aquests drets és un acte d'injustícia i d'indignitat.


El regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, ha estrenat el seu càrrec en aquest sopar. Puigneró s'ha mostrat especialment content pel fet que ho hagi pogut fer en un acte tan catalanista i reivindicatiu com aquest.

Jordi Puigneró

Molt bé. Em fa molta il·lusió i més en un acte com aquest, reivindicatiu per la Llengua catalana. Des de l'Ajuntamnet van aprovar una moció de recolzament a la llengua i no puc demanar més.


L'acte de cloenda del Correllengua 2005 també ha comptat amb l'actuació de Jaume Arnella, així com amb la representació teatralitzada d'uns poemes de Miquel Martí i Pol, a càrrec de la companyia Arna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.