L'Ajuntament instal·larà dues màquines més de preservatius dins el marc del programa 'Màquina'


  • Comparteix:

Actualment ja hi ha 4 màquines instal·lades en diferents entitats i espais municipals

Actualment ja hi ha 4 màquines instal·lades en diferents entitats i espais municipals

L'Ajuntament engegarà la segona fase del programa 'Màquina' amb l'objectiu de facilitar l'accés dels joves del municipi als preservatius i fomentar així una actitud sexual responsable. Durant aquesta segona etapa, el consistori col·locarà dos màquines més a l'Escola d'Arquitectura i a l'espai cultural i gastronòmic Terra Dolça, que se sumaran a les quatre instal·lades fins el moment.

Davant la bona acollida que ha tingut a la nostra ciutat la primera fase del programa 'Màquina' impulsat pel departament de Salut de la Generalitat, l'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit tirar endavant una segona fase del projecte per tal d'instal·lar més màquines de preservatius a d'altres entitats i centres educatius de la ciutat.

D'aquesta manera es posaran dues màquines més, una a l'Escola d'Arquitectura i una altra a l'espai cultural i gastronòmic Terra Dolça. El tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa i la seva implantació al nostre municipi.

Toni Ramon

Creiem que funciona bé. Volíem que es parlés clar i que els preservatius fossin accesibles. Creiem que és una bona campanya i ara el que farem és extendre-ho.


Ramon ha explicat també que, tot i que la Generalitat va engegar aquesta campanya fa uns anys amb la intenció d'instal·lar les màquines als instituts, davant la contrarietat expressada per algunes associacions de pares i per alguns dels centres, finalment s'ha optat per instal·lar-les només en aquells centres educatius que ho hagin acordat prèviament a través del consell escolar.

Toni Ramon

La Generalitat fa anys va proposar instal·lar les màquines als instituts, però davant el rebombori que va crear es van retirar. Ara s'ha decidit que només es posaran en aquells centres que prèviament s'hagi decidit per consell escolar.


Recordem que actualment a la nostra ciutat hi ha un total de quatre màquines expenedores de preservatius a un preu més reduït que a les farmàcies. Concretament, estan ubicades a la Casa de Cultura, a l'Esbart, a l'Ateneu i al Centre Cívic de la Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.