Polèmica a Valldoreix per la proposta d'instal·lar un centre de reinserció social a Monmany


  • Comparteix:

La presidenta de l'EMD assegura que encara no tenen prou informació per posicionar-se pel projecte

La presidenta de l'EMD assegura que encara no tenen prou informació per posicionar-se pel projecte

El projecte de construcció d'un centre de reinserció social per a més de 600 persones a la finca de Can Monmany obre la polèmica a Valldoreix. Veïns i oposició s'hi mostren en contra, mentre que l'equip de govern de l'EMD assegura que, tot i la memòria presentada, encara no té prou informació per emetre'n un informe no vinculant. En última instància, l'Ajuntament decidirà si s'aprova el pla especial d'equipaments per instal·lar el centre a la zona.

La Fundació Fontanilles ha presentat una sol·licitud de compatibilitat urbanística a l'EMD de Valldoreix per construir un centre de reinserció per a 630 persones en risc d'exclusió social a la finca de Can Monmany. El govern valldoreixenc haurà d'emetre un informe favorable o desfavorable no vinculant sobre la construcció de l'espai en un termini de tres mesos. El tràmit definitiu recaurà, aleshores, en el ple de l'Ajuntament, que decidirà si aprova el pla especial d'equipaments per instal·lar-hi el centre.

Tot i aquestes dades, la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, ha assegurat que no hi ha suficient informació en la memòria del projecte de la Fundació Fontanilles per decidir si hi donen el seu vistiplau.

Montserrat Turu

La meva obligació és consultar el Consistori, mirar els informes, reunir-me amb la fundació i moltes altres coses abans d'emetre un informe


Els partits de l'oposició, CiU i PP, s'han mostrat contraris al projecte de la Fundació Fontanilles. El representant popular ha assegurat que Valldoreix no és el lloc adient per acollir el projecte. Marc Monells, del grup nacionalista a Valldoreix, ha dit que l'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, i la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, rebutgen aquest projecte tal com està redactat.

Marc Monells

L'alcalde m'ha dit que estem tranquils. Sant Cugat no vol el projecte tal com està redactat en l'actualitat.


El projecte de la Fundació Fontanilles també ha causat malestar en els veïns de Valldoreix. Part dels assistents a l'audiència pública celebrada aquest dijous han expressat la seva preocupació per la possible construcció d'un centre de reinserció social.

Un dels veïns, Mario Sol, argumenta per què s'oposa a la instal·lació de l'espai a Valldoreix.


Mario Sol

Parlem de 700 persones, més les seves famílies i la gent que hi treballarà. Estem parlant de 2000 persones que passaran per Valdoreix.


La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, es reuneix avui, divendres, amb representants de la fundació i els propietaris de Can Monmany per analitzar el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.