Els panellets s'apugen fins un 7% respecte l'any passat per l'augment del preu de l'ametlla


  • Comparteix:

Des de les pastisseries apunten però que la venda de dolços es manté igual o més que l'any passat

Des de les pastisseries apunten però que la venda de dolços es manté igual o més que l'any passat

Les castanyes i els panellets són, com cada any, els protagonistes en moltes llars i carrers de Sant Cugat amb motiu de la Castanyada. Enguany, destaca però l'increment de fins un 7% de mitjana en el preu del panellet produït per l'augment del preu de l'ametlla. Tot i això, les pastisseries locals asseguren que les vendes d'aquests tradicionals dolços es mantenen igual que cada any.

Les pastisseries de Sant Cugat s'han omplert, com cada any per aquestes dates, de panellets. Aquest any però, els santcugatencs notaran un increment del preu d'aquests dolços de fins a un 7%. El motiu es l'increment del preu de l'ametlla, que segons el mestre pastisser Josep Maria Roura, s'ha disparat.

És per això que el propietari de la pastisseria Roura considera que l'augment del preu dels panellets hauria d'haver estat fins i tot més fort per no retallar els marges de beneficis de les pastisseries.

Josep Maria Roura

Els preus haurien d'haver pujat més que aquest 7% perquè el preu de l'ametlla s'ha disparat. Amb tot, els panallets seran cars i els torrons més.


Roura ha explicat que els pastissers adherits a l'etiqueta de la Unió Europea d'Especialitat Tradicional Garantida, a instàncies de la Federació Catalana de Pastisseria, estan obligats a fer els panellets exclusivament amb ametlles, sense poder treballar amb percentatges de patata o fècula. És per això que, tot i l'increment dels preus dels panellets, enguany veuran retallats els marges de beneficis.

De la seva banda el mestre pastisser Jaume Sàbat, de la pastisseria Sàbat, ha explicat que aquest augment de preu entra dins la tònica habitual, ja que es tracta d'uns dolços que requereixen molta mà d'obra.

Jaume Sàbat

Jo crec que el preu ja està bé. S'ha de tenir en compte que els panallets té molta ma d'obra i passa per moltes mans i moltes persones.


D'altra banda, i pel que fa a les castanyes, a la nostra ciutat no hi falten les tradicionals castanyeres instal·lades a emplaçaments tant típics com els Quatre Cantons, la plaça d'Octavià o la plaça de l'estació dels FGC. El preu de les castanyes ronda els 2,5 euros la dotzena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.