La Fundació Fontanilles diu que a Can Monmany només es farà allò que es pacti amb les administracions implicades


  • Comparteix:

La Fundació Mercè Fontanilles assegura que la seva proposta per la finca de Can Monmany de Valldoreix està en una fase molt preliminar ja que només s'han iniciat els tràmits administratius de compatibilitat urbanística. Des de l'entitat afegeixen que la seva proposta vol recollir les necessitats d'atenció a les persones i de protecció de l'entorn plantejades per les administracions implicades i que el projecte final recollirà només els serveis que s'aprovin.

Davant la polèmica que ha generat l'interès expressat per la Fundació Mercè Fontanilles per la finca de Monmany de Valldoreix, des d'aquesta entitat han volgut deixar clar que únicament s’han iniciat converses amb les diferents administracions per tal de veure si es pot tirar endavant un projecte i cercar la proposta més idònia als usos permesos per la legislació urbanística.

En aquest sentit, des de la Fundació aclareixen que es tracta d'una superfície de 200.000 metres quadrats en una zona qualificada d'equipaments, i que en cas que sigui compatible, el seu objectiu és fer-hi diferents centres que s'haurien de consensuar amb l'administració. Des de la Fundació han deixat clar també que hi ha moltes possibilitats, ja que ells treballen amb col·lectius molt diversos, i que els centres i serveis poden combinar usos residencials i usos de formació i reinserció sociolaboral, comptant, a més, amb 500.000 metres quadrats més d'espais naturals dins el Parc de Collserola, que cal preservar.

A més, també afirmen que és un projecte a desenvolupar en els propers anys, i que per tant, la xifra d'uns 600 usuaris que s'està plantejant aquests dies, seria la suma de les diferents activitats i centres que es poden anar fent a mitjà i llarg termini.

Pel que fa a la mobilitat, la Fundació apunta que l’Ajuntament també hauria de considerar un pla de mobilitat per a tot aquest territori, que podria comptar amb una connexió directa amb l’Autopista sense haver de passar pel centre de Valldoreix.

De moment, els responsables de la Fundació s'han tornat a reunir amb la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, i tenen prevista una nova trobada amb responsables de l'Ajuntament, per mirar d'aclarir la situació i com es pot vehicular la seva proposta.

D'altra banda, des de l'EMD de Valldoreix asseguren que estan pendents de poder mantenir una reunió amb l'alcalde i responsables de l'Ajuntament per conèixer i aclarir el seu punt de vista, abans d'emetre un posicionament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.