El metge especialista en drets humans Carlos Martín diu a la UIP que els cooperants al tercer món han de conèixer les cultures autòctones dels països on actuen


  • Comparteix:

El metge especialista en drets humans Carlos Martín ha dit avui a la Universitat Internacional de la Pau (UIP) que els cooperants al tercer món han de conèixer les cultures autòctones dels països on actuen. L'educació per la pau, els mecanismes de resolució de conflictes i la cooperació al desenvolupament han estat els eixos de la penúltima jornada de la Universitat Internacional de la Pau.

Sota el títol de "L'educació per la pau: experiències de treball en comunitats en conflicte", el metge i especialista en drets humans Carlos Martin ha exposat les eines amb les que cal treballar per tal que antigues comunitats enfrontades puguin iniciar un nou camí en comú. En opinió d'aquest cooperant en diversos Estats d'Amèrica Llatina, els que pretenen ajudar han de conèixer la cultura i el funcionament de les comunitats alhora que ha de d'evitar imposar models propis. A banda, també s'ha referit a alguns dels principals problemes amb els que es troben les organitzacions que ofereixen el seu ajut en regions de conflicte o de postguerra:

!--tall-->

Un dels elements més importants per fomentar la cultura de la pau es la creació d'una empatia que permeti que les comunitats enfrontades es coneguin, es perdin la por i deixin darrera tots els tòpics i els prejudicis. Carlos Martín ha parlat d'exemples molt senzills, com la organització de partits de futbol, que a la llarga poden servir per a despolaritzar la situació i eliminar les visions maniquiees. A banda d'aquesta qüestió, Martín també ha criticat durament l'evolució de la cooperació governamental espanyola des de l'arribada del Partit Popular al poder:

Carlos Martín



En aquests moments es duu a terme una taula rodona amb la presència, a banda del propi Carlos Martín, de Josep Redorta, expert en gestió de conflictes i d'Anna Isabel Barrera, de la xarxa internacional i estatal de dones contra la guerra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.