'El Mussol' de La Floresta certifica el bon estat de salut de la riera que creua el districte


  • Comparteix:

L'entitat però creu que la pressió urbanística, i especialment la possible urbanització parcial de Can Busquets, poden malmetre aquest tram de la riera

L'entitat però creu que la pressió urbanística, i especialment la possible urbanització parcial de Can Busquets, poden malmetre aquest tram de la riera

La riera de Vallvidrera, al seu pas per la Floresta, es troba actualment en bon estat. Així ho conclou un informe de l'Associació el Mussol, que data del 9 d'Octubre de 2004. L'estudi afegeix però que la pressió urbanística que està patint la zona pot acabar malmetent aquest tram de riera.

L'Associació El Mussol de la Floresta ha tornat a analitzar la riera de Vallvidrera, al seu pas pel districte, tal i com ja va fer el maig de 2003. A diferència del diagnòstic que van fer en aquell moment, l'entitat assegura ara que actualment la riera està en bon estat.

Tot i així des del col·lectiu han afegit que la pressió urbanística que pateix el districte, i sobretot la possible construcció de la urbanització de Can Busquets, pot malmetre la riera en aquest tram. Així ho ha explicat el president de l'Associació El Mussol, Daniel Gambús.

Daniel Gambús

Ara mateix la riera està en bon estat. En general té una salut correcta. La nostre preocupació però és que la pressió urbanística malmeti la zona.


Gambús ha afegit que per seguir gaudint de l'estat òptim que actualment té la riera i evitar una major degradació, els habitatges s'haurien de construir amb 'molta cura'. El president de l'Associació El Mussol però no es mostra gaire optimista ja que considera que actualment les construccions que s'estan fent a La Floresta no respecten el medi ambient. És per això que demana a l'Ajuntament més vigilància i control a les obres de nova construcció.

Daniel Gambús

Clar que es pot construir amb molta cura i amoprtiguar lk'inmoacte ambiental, però malauradament no és el que veiem. Falta vigilància i control per part de l'Ajuntament a les obre de nova planta.


L'estudi, que s'emmarca dins el protocol de la Fundació Rius, consisteix en fer un diagnòstic de la qualitat del riu a partir de l'anàlisi del cabdal i dels invertebrats que hi viuen.

L'Associació El Mussol instal·larà una paradeta informativa, aquest cap de setmana i dins els actes de la Festa de Tardor, per tal d'explicar i apropar a la ciutadania aquest nou estudi i els diferents projectes que engegaran en el marc de la Fundació Rius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.