Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat celebra el 60è aniversari amb un acte al Teatre Auditori


  • Comparteix:

Les conferències i la presentació del llibre 'L'estat del Món' seran l'eix central de la celebració

Les conferències i la presentació del llibre 'L'estat del Món' seran l'eix central de la celebració

Els Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat celebren, el proper 16 de novembre, el 60è aniversari de l'organització a nivell mundial amb un gran acte al Teatre Auditori que inclourà la presentació del llibre 'L'estat del Món 2005'. A més, l'esdeveniment coincideix amb el 15è aniversari de l'entitat santcugatenca, que està treballant en un projecte per tal que la UNESCO declari patrimoni de la humanitat els claustres de Sant Cugat i de Girona, tots dos obra d'Arnau Cadell.

Una conferència sobre els principis fundacionals de la Unesco a càrrec de l'historiador Agustí Coromines i una altra a càrrec de l'Àngel Moruilles sobre el Patrimoni de la Humanitat serviran de preàmbul per l'acte de presentació del llibre de "L'estat del Món" que cada any publica la Unesco i l'Institut d'Observatori Mundial.

L'acte, que tindrà lloc al Teatre Auditori el proper 16 de desembre, coincideix, a més, amb el 60è aniversari de l'organització a nivell mundial i el 15è aniversari de l'entitat santcugatenca. Per aquest motiu, la delegació local dels Amics de la Unesco aprofitarà l'esdeveniment per presentar el programa d'agermanament amb el claustre de la Catedral de Girona amb vistes a poder presentar una candidatura conjunta per tal que la UNESCO declari els claustres de les dues ciutats patrimoni de la humanitat. Ho explica Montse Rumbau, membre de l'entitat.

Montse Rumbau

Ens hem agermanat les dues associacions d'Unesco de Girona i Sant Cugat. L'ajuntament també està molt interessat. Hi haurà activitats conjuntes.


Aquest agermanament entre els dos municipis es concretarà amb una sèrie d' activitats culturals conjuntes. Per exemple, a principis de l'any vinent es celebrarà, a les dues ciutats, un cicle de conferències sobre els claustres romànics de la Catedral de Girona i del Monestir de Sant Cugat, tots dos del mestre Arnau Cadell.

Recordem que la Organització per a les Nacions Unides per a la Ciència i la Cultura va néixer el 16 de novembre de l'any 1945 amb l'objectiu de construir la pau mitjançant l'educació, la cultura i les ciències naturals i socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.