La Universitat de la Pau dobla el nombre de participants


  • Comparteix:

La dissetena edició de la UIP ha finalitzat avui. La darrera sessió de treball l'ha fet el professor de la UAB, José María Perceval, que n'ha fet les conclusions i la valoració final, la qual ha estat força positiva. L'assistència mitja a les sessions ha estat de 70 persones, el doble que en l'edició de l'any passat.

Perceval ha destacat l'èxit de públic d'enguany, amb una mitjana d'assistència d'unes 70 perrsones per sessió. El professor de la UAB ha assenyalat com a punt àlgid la xerrada del professor Arcadi Oliveres, que va omplir l'Aula Magna amb més de 120 persones. Segons Perceval, cal veure l'èxit d'aquesta edició de la UIP amb moderació:

Perceval

El resultat és optimista perquè jo en soc d'optimista; tot i que si es parla de pau és perquè hi ha guerra


José Maria Perceval ha fet un repàs dels punts més interessants de les xerrades. En aquest sentit, s'ha referit a l'opinió del professor de la Universitat Lliure de Berlín, Ignacio Sotelo, que va assegurar que la globalització és un fenòmen del Nord que afecta els països del Sud. Perceval també ha parlat d'Arcadi Oliveres, que diumenge ressaltava que la pau comença en la ment de cadascú i amb la lluita per la cultura de la no-violència. Respecte l'educació, Oliveres es va referir a la necessitat d'un canvi que, en bona part, requereix un major control sobre els mitjans de comunicació. Perceval s'ha referit, a banda, a com es prepararà l'edició de l'any vivent:

Perceval

Desprès de l'èxit d'aquest any ja estem pensant en què podem millorar l'any vinent


Una altra de les conclusions a les que s'ha arribat és el creixent poder d'entitats diferents a l'Estat, com les multinacionals o la pròpia societat civil, alhora que s'ha ressaltat un dels grans conflictes de la mundialització: la creixent immunitat i impunitat amb que actuen molts dels actors de l'escena internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.