Farmacèutics i personal sanitari de Sant Cugat valoren positivament el 'pla d'hivern' de la Generalitat


  • Comparteix:

Farmacèutics i CAPs diuen que les mesures proposades poden ajudar a descongestionar les consultes de primària

Farmacèutics i CAPs diuen que les mesures proposades poden ajudar a descongestionar les consultes de primària

Els farmacèutics i el personal sanitari de Sant Cugat veuen amb bons ulls la proposta de la conselleria de Salut d'autoritzar que el personal d'infermeria i els farmacèutics de Catalunya puguin atendre i solucionar els dubtes d'aquelles persones amb símptomes lleus de grip, sense passar per la consulta del metge. D'aquesta manera, es pretén descongestionar les sales d'espera davant la possibilitat que es produeixi una epidèmia gripal important.

El departament de Salut de la Generalitat, amb la intenció de minimitzar els col·lapses que es donen a les consultes d'atenció primària quan arriba la temporada de la grip, està tirant endavant un 'pla d'hivern' que vol implicar les farmàcies i els infermers per tal que aquests dos col·lectius actuïn de filtre amb els malalts i només els casos greus acabin anant al metge.

Així, els infermers donarien consells per alleujar els símptomes i consultarien el metge quan fos necessària una recepta. Els farmacèutics, de la seva banda, oferirien petits tractaments farmacològics per a símptomes com la tos, el malestar general i la febre lleu.

Des del Col·legi de Farmacèutics ja s'ha informat als seus col·legiats del 'pla d'hivern' i el sector l'ha rebut amb molt bons ulls. Segons la farmacèutica santcugatenca Montserrat Moral, d'aquesta manera es reconeix i es coordina una feina que, en realitat, ja es fa a les farmàcies. Així ho ha dit al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Montserrat Moral

L'únic que ens demanen és que fem el que ja fèiem fins ara i se'ns reconeix. Nosaltres podem donar alguns medicaments i consell.


De la seva banda, el director del CAP de Valldoreix, Marc Matarrodona, s'ha mostrat d'acord amb totes aquelles mesures que puguin ajudar a descongestionar els centres d'atenció primària. Es tracta, segons Matarrodona, d'oficialitzar una situació que ja es dóna, però de manera limitada i extraordinària. Matarrodona ha recordat però que els infermers no poden receptar i que per això els metges acaben fent gairebé sempre la visita.

Marc Matarrodona

Fins ara aquesta implicació és molt limitada pel tema legal perquè el fet que els infermers no puguin receptar ho limita tot molt.


Matarrodona ha afegit que el pas definitiu per intentar fer un filtratge més efectiu dels malalts serà quan els professionals d'infermeria puguin fer les seves pròpies receptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.