Una concentració ciutadana condemnarà la violència contra les dones a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

Sant Cugat tanca així una setmana amb diferents activitats de sensibilització

Sant Cugat tanca així una setmana amb diferents activitats de sensibilització

La plaça d'Octavià acull aquest vespre, a les 8, una concentració ciutadana convocada per l'Ajuntament amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Des del consistori fan una crida a la sensibilització després de conèixer que, en el que portem d'any, a la nostra ciutat s'han registrat 76 denúncies a la policia per maltractaments.

Després d'una setmana plena d'activitats -que han inclòs la presentació d'un informe sobre la violència domèstica a Sant Cugat i la projecció d'una pel·lícula dins del cicle de cinema d'autor, entre d'altres-, la commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones arriba avui al seu punt culminant amb una concentració ciutadana a la plaça d'Octavià.

La trobada, que ha modificat l'antic emplaçament d'aquesta proposta, que es fins ara es feia a la plaça de Barcelona, pretén expressar el rebuig a aquest tipus de violència, que és molt present a la nostra societat, i sensibilitzar la població sobre la problemàtica. Així ho explica la regidora d'Igualtat, Marta Subirà.

Marta Subirà

És una setmana on la ciutadania de Sant Cugat veuran diferents actes i impactes sobre aquest tema que ens poden ajudar a reflexionar i lluitar contra aquest tema.


Durant l'acte, diverses entitats i també des de l'Ajuntament llegiran diferents manifestos en contra d'aquesta violència i per manifestar el seu recolzament a les persones que la pateixen.

D'altra banda, recordem que amb motiu de la commemoració del 25è Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, també s'ha editat un punt de llibre amb la informació bàsica per detectar una situació d'abús en una parella. A més, s'han convocat els quarts tallers de prevenció per a joves en què han participat els estudiants de secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.