El govern espanyol no incrementarà els agents de policia estatal a Sant Cugat


  • Comparteix:

Des de la delegació del govern espanyol a Catalunya es comprometen a donar més suport extern en cas que sigui necessari

Des de la delegació del govern espanyol a Catalunya es comprometen a donar més suport extern en cas que sigui necessari

La plantilla de policia estatal no s'incrementarà a la nostra ciutat, tal i com havia demanat l'alcalde, coincidint amb el desplegament dels Mossos d'Esquadra a Barcelona. Tot i això, des de la delegació del govern espanyol a Catalunya han assegurat que amb la reorganització dels efectius que ha comportat l'arribada de la policia catalana a Barcelona, si que es podrà donar un major suport a la comissaria de policia estatal de la nostra ciutat.

Coincidint amb el desplegament dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, el passat 1 de novembre, l'alcalde de Sant Cugat va fer una petició formal a la delegació de govern espanyol a Catalunya perquè part dels efectius de policia estatal que han quedat alliberats pugessin destinar-se a la nostra ciutat.

La resposta a aquesta demanda no s'ha fet esperar massa. Segons la delegació del Govern espanyol, la plantilla de Sant Cugat està coberta i per tant no s'incrementarà el nombre d'agents. Tot i això sí que hi ha un compromís de oferir un major suport sempre que sigui necessari. Així ho ha explicat Lluís Recoder, coincidint amb la celebració de la Junta Local de Seguretat.

Lluís Recoder

Ens han respost que la plantilla que té aprovada el Ministeri està coberta i no es modificarà però sí que se'ns ha dit és que la reorganització de determinades brigades després dels Mossos a Barcelona ens permet un suport més gran a la comissaria local


De la seva banda, l'assessor en matèria de seguretat de la delegació del Govern estatal a Catalunya, Federico Cabrero, que ha volgut enviar també un missatge de tranquil·litat cap a la ciutadania i cap al mateix alcalde, assegurant que l'arribada dels Mossos a Barcelona no ha d'implicar un desplaçament de la delinqüència cap a la nostra comarca.

Federico Cabrero

No hi ha cap dada objectiva des que es va iniciar el procés de desplegament dels Mossos d'Esquadra que faci pensar que s'ha produït aquest desplaçament de la delinqüència


Cal recordar que la comissaria de policia nacional espanyola a la nostra ciutat ja s'ha vist reforçada darrerament amb 4 nous agents, i segons les dades interanuals fetes públiques avui mateix, des de novembre del 2004 el nombre de delictes i faltes s'ha reduït en un 5,8%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.