Sant Cugat rep una subvenció de 98.000 euros per a programes d'immigració


  • Comparteix:

La Generalitat de Catalunya ha atorgat 98.000 euros a Sant Cugat per subvencionar diferents iniciatives relacionades amb la immigració com la integració laboral o cursos de català i de coneixement de l'entorn per a nouvinguts. D'altra banda, l'àrea de Polítiques Socials preveu que la 2a Jornada de la Immigració se celebri durant el primer trimestre del 2006.

La subvenció forma part dels 12 milions d'euros que la Secretaria per a la Immigració ha destinat enguany al món local. La partida econòmica procedeix dels 27 milions d'euros que el govern espanyol ha transferit a Catalunya per a gestionar la immigració, malgrat no comptar amb aquesta competència. La Generalitat s'encarregarà de gestionar els 15 milions restants.

En el cas de Sant Cugat, la subvenció, de 98.000 euros, permetrà millorar el servei de mediació per a immigrants de la iniciativa 'Tarda Jove', i oferir cursos de català i de coneixement de l'entorn als nouvinguts. A més, part dels diners es destinaran a facilitar la integració laboral dels immigrants.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha destacat la importància que el nou Estatut inclogui competències sobre immigració per gestionar millor l'arribada dels nouvinguts des de Catalunya.

Toni Ramon

Cal que s'aprovi un nou Estatut que inclogui les competències sobre immigració per gestionar l'acollida dels nouvinguts.


D'altra banda, Toni Ramon ha avançat que la 2a Jornada de la Immigració es farà durant el primer trimestre de l'any vinent. El tinent d'alcalde espera que la Taula per a la Immigració s'encarregui de l'organització de la jornada.

Toni Ramon

Esperem que entre el febrer i el març s'organitzi la 2a Jornada de la Immigració i que la gestioni la Taula per a la Immigració.


La Jornada de la Immigració té com a objectiu convertir-se en un espai per posar en contacte les entitats que treballen en la gestió dels nouvinguts a Sant Cugat. La primera edició de la iniciativa va tenir lloc el febrer passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.