Els alumnes de l'escola-taller de Can Ribes acaben la primera fase de la rehabilitació de la masia


  • Comparteix:

Els treballs del grup van començar l'1 de desembre del 2003 i acaben aquest desembre

Els treballs del grup van començar l'1 de desembre del 2003 i acaben aquest desembre

Els alumnes de l'escola-taller de Can Ribes han acabat el curs amb els deures fets pel que fa a la primera fase de les feines de rehabilitació de l'edifici. A partir d'aquest dijous, la masia acollirà la Casa d'Oficis, un grup de nous alumnes que duran a terme la segona fase de les obres amb feines de fusteria i pintura.

Durant dos anys, els alumnes de l'escola-taller de Can Ribes han dut a terme feines de rehabilitació i han treballat en les obres de lampisteria i electricitat de la masia. Amb aquest taller formatiu els joves alumnes, d'edats compreses entre els 16 i 25 anys, han après i practicat un ofici i també han rebut una petita remuneració econòmica, el 80% del salari mínim interprofessional, per les feines de rehabilitació de la masia. Can Ribes acull el parc d'estiu dels Bombers de la Generalitat i, en un futur, s'hi ubicarà el punt d'informació del Parc de Collserola.

A través d'aquest programa, realitzat conjuntament per l'Ajuntament i la Generalitat, es pretén buscar una sortida laboral a aquells joves que han abandonat els estudis i que no tenen una formació professional. També es vol motivar als alumnes en una actitud positiva cap al món del treball.
Escoltem el tinent d'alcalde de Joventut i Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramón

El que es busca no és tan la rehabilitació de la Masia sinó reconduir els joves al món laboral.


Al llarg de tot el curs els 25 alumnes han estat acompanyats per quatre docents que els han assistit en el seu procés formatiu i laboral. La formació ha comprès tant continguts d'oficis especialitzats, en aquest cas de lampisteria i electrictat, com llengua o matemàtiques aplicades a la professió. La directora de l'escola-taller, Isabel Avelino, ha destacat la formació integral que s'ha transmès als alumnes al llarg del curs.

Isabel Avelino

Sempre es té en compte que són gent jove i que els queda molt per formar-se per tantfem formació integral


Més de la meitat dels alumnes de l'escola taller Can Ribas han trobat feina en el món de la construcció un cop finalitzat el seu procés de formació.

Les escoles-taller formen part dels programes educatius professionals promoguts pel Fons Social Europeu i gestionats per la Generalitat de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.