Taules informatives i tallers sobre prevenció, protagonistes del Dia Mundial de la Sida a Sant Cugat


  • Comparteix:

Durant tot el dia, Ajuntament i entitats muntaran punts d'informació i sensibilització

Durant tot el dia, Ajuntament i entitats muntaran punts d'informació i sensibilització

Sant Cugat se suma avui al dia Mundial del SIDA amb un seguit d'activitats que tenen l'objectiu d'informar i sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia i, especialment, sobre la importància de la prevenció. Durant tot el dia i sota el lema 'Aturem la SIDA. Mantinguem la promesa' la ciutat s'omplirà de taules informatives i tallers organitzats per l'Ajuntament i diverses entitats de la ciutat.

Els CAPs de la ciutat, la Biblioteca del Mil·lenari, els centres educatius o el local de Creu Roja i també les seus d'algunes entitats acolliran avui aquestes taules informatives destinades a sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia.

Les activitats amb motiu del Dia Mundial de la Sida però, ja van començar ahir amb un taller informatiu i preventiu a càrrec de Creu Roja, o amb els tallers preventius que es realitzen als centres de secundària durant els mesos de novembre i desembre.

L'objectiu de totes aquestes propostes és informar i recordar a la població la importància de la prevenció. Escoltem el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomás.

Enric Tomàs

Totes les coses que fem estan enfocades en la mateixa direcció: inofrmació i sobretot, impicació en quant a la prevenció. També tot el que té a veure amb la relació social


En aquest sentit, el regidor s'ha felicitat que poc a poc es va canviant també la relació social amb les persones afectades de Sida, ja que la gent ha anat entenent que amb les mesures de prevenció adequades no hi ha pràcticament risc de contagi.

Enric Tomàs

Aquesta situació s'ha corregit, la societat ja entèn que és un malalt com qualsevol altre que requereix unes cures especials però que si es prenen les mesures convenients no hi ha cap problema de contagi


Les activitats de sensibilització continuaran aquest dissabte, amb un punt informatiu a la plaça Lluís Millet, a càrrec de Creu Roja Joventut. Ja al gener, els dies 24 i 27 l'Ajuntament oferirà un taller de teatre dirigit als alumnes de secundària de la ciutat que tindrà lloc al Casal Cultural de Mira-sol.

D'altra banda, recordem que Radio Sant Cugat també se suma a les activitats del dia Mundial per la lluita contra la SIDA amb una tertúlia sobre aquesta malaltia que tindrà lloc entre les 9.30 a 10.30. L'espai comptarà amb la participació de diferents experts com la cap de Salut Pública de l'Ajuntament, Raquel González, el vice-president de Creu Roja Sant Cugat- Rubí, Enric Martínez o el neuròleg de la unitat PIH de l'Hospital Germans Tries i Pujol de Badalona, José Muñoz.

Al llarg del matí, el magazín 'Sant Cugat a Fons' també entrevistarà el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, i al director del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida de Catalunya, Jordi Casabona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.