Els CAPs de Sant Cugat comparteixen els problemes per contractar personal que ha denunciat per 'Metges de Catalunya'


  • Comparteix:

La principal dificultat arriba a l'hora de contractar pediatres amb experiència

La principal dificultat arriba a l'hora de contractar pediatres amb experiència

Els Centres d'Atenció Primària de Sant Cugat i Valldoreix coincideixen en la dificultat que té la sanitat pública catalana per trobar metges amb experiència, tal i com ha denunciat el sindicat 'Metges de Catalunya'. Segons els directors dels dos centres, les principals dificultats es plantegen sobretot en algunes especialitats com els pediatres.

El sindicat 'Metges de Barcelona' ha denunciat aquests dies la situació de col·lapse que pateixen els centres d'atenció primària de Barcelona i del conjunt de l'àrea metropolitana. Aquesta situació es deu principalment a l'increment de població però també a les dificultats per contractar personal per cobrir baixes o per a places de nova creació, especialment en el cas dels pediatres.

Aquesta situació s'està produint també als CAPs de la nostra ciutat, que poden arribar a fer un promig de 35 o 40 visites de pediatria en una sola tarda.

En declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' el director del CAP de Sant Cugat, Carles Martí, ha explicat que cada vegada l'oferta de treball és més gran i que, en canvi, els sous dels metges i infermeres que treballen per la sanitat pública catalana no són massa elevats. Això provoca que alguns professionals marxin a treballar a d'altres llocs i que costi trobar personal, sobretot per fer guàrdies de nit i de cap de setmana.

Carles Martí

Hi ha molta oferta i els sous no són excessius. Tenim dificultats creixents per trobar metges i pediatres i professionals que facin les guàrdies de nit i de cap de setmana.


En el mateix sentit s'ha expressat el director del CAP Valldoreix, Marc Matarrodona, que ha destacat especialment la manca de pediatres amb experiència. Matarrodona ha explicat que de moment sempre s'ha pogut cobrir les places necessàries però que cada vegada els és més difícil cobrir les vacants.

Marc Matarrodona

Ens costa trobar pediatres amb experiència quan creem una nova plaça. Hem d'anar fent equilibris amb el CAP de Sant Cugat i anar tirant amb el que tenim.


Tot i això, el Cap Valldoreix comptarà, a partir de l'any vinent, amb un nou pediatra, passant així de 4 especialistes en medicina infantil a 5. De la seva banda, el CAP del carrer de la Mina compta actualment amb una plantilla de 6 pediatres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.