L'empresa Carbonell Figueras indemnitza els 3 treballadors xilens acomiadats


  • Comparteix:

Els 3 treballadors xilens que van acomiadar per haver denunciat les precàries condicions en què treballaven al sector de Can Sant Joan han arribat a un acord amb la constructora Carbonell Figueras. L'empresa també es compromet a resoldre la situació de la resta de treballadors en el termini d'un més.

Fa 15 dies, aquests 3 treballadors van denunciar la precarietat laboral amb què treballaven 20 xilens, que la constructora havia contractat en origen i prometent-los condicions laborals molt diferents a les què es van trobar.
Després d'un acte de conciliació, l'empresa ha reconegut que l'acomiadament era improcedent, i ha pagat 3-MIL euros a cadascun dels treballadors xilens. Segons un dels treballadors afectats, Leonardo Ruiz, amb aquest acord l'empresa els dóna la raó en tots els punts que van denunciar.

Leonardo Ruiz

Amb aquesta actuació, l'empresa ha reconegut els seus errors


L'empresa NO tornarà a contractar els tres acomiadats, però s'ha compromès a solucionar les irregularitats denunciades per la resta de treballadors. En el cas que al setembre NO hagin millorat les condicions de treball, el sou i la categoria laboral pactada inicialment, tant el sindicat CGT com els treballadors emprendran accions judicials.

Els treballadors indemnitzats asseguren que gràcies a les seves reivindicacions han aconseguit canviar l'actitud de l'empresa. Leonardo Ruiz agraïa amb aquestes paraules que la CGT els hagi fet costat:

Leonardo Ruiz

No pensavem que rebriem aquest suport de la CGT, fora del nostre país


Recordem que fa una setmana, Inspecció de Treball va imposar una multa de 360 mil euros a la constructora per cometre una infracció de la llei d’estrangeria.

D'altra banda, el treballador xilè que la setmana passada va caure d'una bastida d'aquesta construcció del polígon de Can San Joan evoluciona favorablement. El seu company, Leonardo Ruiz, ha assegurat que l'accident es va produir per les insuficients mesures de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.