Pomar demana que es mantingui el consum responsable d'aigua malgrat les pluges dels últims mesos


  • Comparteix:

La Generalitat suspèn el decret de sequera perquè els pantans han recuperat el nivell per sobre del 47%

La Generalitat suspèn el decret de sequera perquè els pantans han recuperat el nivell per sobre del 47%

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, demana a la ciutadania que mantinguin el consum responsable d'aigua encara que els nivells dels embassaments catalans s'hagin recuperat per les pluges dels últims mesos. Pomar confirma que el subministrament està garantit com a mínim fins la primavera, però adverteix que el risc de sequera sempre està present.

Les pluges caigudes durant els mesos d'octubre i novembre han permès recuperar els nivells dels embassaments catalans per sobre del 47%. Aquesta situació ha portat la Generalitat a suspendre el decret de sequera i a descartar restriccions en el subministrament domèstic, com a mínim, fins al mes d'abril.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, considera que aquest fet no ha de relaxar la sensibilització dels ciutadans sobre el consum responsable d'aigua. Així ho ha dit en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Eduard Pomar

El fet que ara s'hagin recuperat els nivells dels embassaments no treu que la gent no hagi de mantenir les mesures per ajustar el consum d'aigua a l'imprescindible.


Pomar assegura que durant els últims mesos, l'alerta sobre la sequera ha fet augmentar la conscienciació dels santcugatencs sobre l'escassetat d'aigua i la necessitat d'adoptar mesures per reduir-ne el consum.

Eduard Pomar

Crec que la ciutadania és conscient que vam passar per una situació greu que va estar a punt de provocar restriccions en l'ús domèstic. Això va servir d'avís a la població que no es tracta de situacions excepcionals.


D'altra banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient ha explicat que el programa 'Sant Cugat estalvia' continua, perquè encara falta implementar algunes de les mesures previstes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.