L'alcalde diu que l'Ajuntament no permetrà que s'instal·li a Can Monmany un equipament perjudicial per als veïns


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que l'Ajuntament no permetrà la construcció a Can Monmany d'un equipament social com el que proposa la Fundació Mercè Fontanilles, ja que perjudicaria la qualitat de vida dels ciutadans. Per a Recoder, està comprovat que aquest tipus d'instal·lacions provoquen problemes al veïnat quan s'ubiquen prop d'una zona urbana i per això el consistori utilitzarà tots els mecanismes al seu abast per frenar el projecte.

Lluís Recoder ha volgut expressar un 'no' rotund i sense matisos a la proposta de la Fundació Mercè Fontanilles d'ubicar a Can Monmany un centre social per atendre a unes 600 persones. L'alcalde admet que no coneix a fons els detalls del projecte perquè la Fundació no s'ha posat en contacte amb l'alcaldia per presentar la proposta, però afirma que l'Ajuntament no admetrà que Can Monmany aculli un equipament com el que s'ha plantejat públicament perquè no és d'interès per a la ciutat i supera l'àmbit local.

A més, l'alcalde assegura que està comprovat que un centre social d'aquestes característiques provocaria problemes als veïns de l'entorn.

Lluís Recoder

Un centre d'aquestes característiques pertorbaria la vida de l'entorn. Si algú vol fer veure que no és així, s'enganya. Jo he indagat personalment quines conseqüències han tingut centres similars, i porten problemes. És una mala jugada instal·lar-ne un en una zona urbana de Sant Cugat.


L'alcalde ha remarcat que si la Fundació Mercè Fontanilles manté les seves intencions, l'Ajuntament utilitzarà tots els mecanismes al seu abast per aturar el projecte, i ha recordat que és el consistori qui hauria d'aprovar el pla especial urbanístic i concedir la llicència d'activitats.

Davant la possibilitat que la Fundació modifiqui a la baixa la proposta inicial per ajustar-se a les característiques del planejament urbanístic, Lluís Recoder ha assegurat que l'administració local estarà atenta per evitar que, 'per la porta del darrere', es coli un projecte perjudicial per als veïns.

Lluís Recoder

Ningú ens ha explicat res, però nosaltres no admetrem que ens intentin colar per la porta del darrere un equipament que perjudiquin la qualitat de vida del veïnat.


Recoder ha afegit que el procés per augmentar la protecció de les zones 21 del municipi, que també podria afectar a la finca de Can Monmany, va en paral·lel i segueix avançant, però no resol el problema principal ja que una part important de la zona té qualificació urbanística d'equipaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.