Dues dones celebren el primer casament homosexual de Sant Cugat


  • Comparteix:

El jutge de pau ha estat l'encarregat de formalitzar la unió

El jutge de pau ha estat l'encarregat de formalitzar la unió

Dues dones han estat les primeres persones del mateix sexe que s'han casat a Sant Cugat des que va entrar en vigor la llei de casament de parelles homosexuals, l'estiu passat. El casament ha estat oficiat pel jutge de pau de la ciutat i probablement a principis de l'any vinent se celebrarà el segon.

Poc més de mig any després d'aprovar-se la llei que permet les unions matrimonials per a les parelles homosexuals, dues dones han estat les primeres a celebrar seu enllaç a Sant Cugat. La cerimònia s'ha celebrat aquest passat divendres a la sala de plens de l'Ajuntament i ha estat oficiat pel jutge de pau de la ciutat.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, s'ha felicitat per la notícia i ha explicat que és normal que hi hagi d'altres parelles que vulguin donar el mateix pas però que encara es mostrin reticents per la possibilitat de convertir-se en centre d'un esdeveniment mediàtic. Tomàs ha afegit però que el més important és tenir el dret a casar-se, i que l'exercici d'aquest dret es produeix quan arriba el moment.

Enric Tomàs

La gent vol tenir els drets i això no implica fer-ne ús immediatament, al igual que les parelles de fet heterosexuals.


Tomàs ha deixat entreveure també que és possible que el proper matrimoni homosexual es faci durant els primers mesos de l'any vinent i que sigui oficiat per un regidor del consistori. El responsable de Serveis Socials s'ha mostrat disposat i molt il·lusionat a casar futures parelles, en el que ell mateix ha descrit com l'assoliment d'una fita de les llibertats civils.

Enric Tomàs

A mi em farà molta il·lusió ja que és una fita de les llibertats civils.


Enric Tomàs també ha destacat que el procediment que han de seguir les parelles del mateix sexe per unir-se en matrimoni està molt normalitzat, ja que els tràmits són exactament iguals als que han de seguir les parelles heterosexuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.